Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FETÖ Şüphelisi Eski Emniyet Müdürünün Sır 48 Saati!..

FETÖ Şüphelisi Eski Emniyet Müdürünün Sır 48 Saati!..

Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) darbe giriÅŸimi soruÅŸturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınan Eski Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak’ın, darbe giriÅŸiminden bir gün önce geldiÄŸi Zonguldak’ta bir otelde kaydını yaptırmadan kaldığı, kalkışmanın baÅŸarısız olmasının ardından da ilden ayrıldığı belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ darbe giriÅŸimine yönelik yürütülen soruÅŸturma doÄŸrultusunda, Zonguldak’ta 2010-2014 yıllarında Ä°l Emniyet Müdürlüğü yapan ve daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğünce emekli edilen Metin Seyfi Sazak’ın, darbe giriÅŸiminden bir gün önce kente gelerek bir otelde resmi kaydı yapılmadan misafir edildiÄŸi tespit edildi.

Otelden emniyete gönderilen kimlik bildirim raporunda da ismine yer verilmeyen Sazak’ın, darbe giriÅŸiminin olduÄŸu gün kentte ziyaretlerde bulunduÄŸunu belirleyen polis ekipleri soruÅŸturmayı derinleÅŸtirdi.

Güvenlik güçleri, Sazak’ın daha önce Ã¶zel kalem müdürlüğünü yapan Sadettin TospatlıoÄŸlu’nun da görev yaptığı Samsun’dan Zonguldak’a geldiÄŸi ve bazı kiÅŸilerle buluÅŸtuÄŸuna yönelik bulgulara ulaÅŸtı.

- Öğle saatlerinde kentten ayrıldı

Darbe giriÅŸimimin olduÄŸu gece otelden ayrılmayan Sazak’ın, ertesi sabah ise sözde balık tutma bahanesiyle dışarıya çıktığı ve bazı FETÖ şüphelileriyle görüşmeler yapmasının ardından öğle saatlerinde kentten ayrıldığı tespit edildi. 

Sazak’ın, kalkışmanın baÅŸarılı olması durumunda darbeciler tarafından ilin sözde valisi olarak görevlendirileceÄŸi bilgisine ulaşıldı.

Zonguldak Sulh Ceza HakimliÄŸince "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini engelleye teÅŸebbüs etme" ve "Anayasal düzeni kaldırmaya teÅŸebbüs etme" suçlarına yönelik haklarında verilen gözaltı kararı doÄŸrultusunda Ankara’da yakalanan Sazak’ın emniyette sorgusunun sürdüğü, TospatlıoÄŸlu’nun ise arandığı öğrenildi.

Sazak’ın kimlik bildirimi yapmayan otele de idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo