Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

FETÖ/PDY SORUŞTURMASI!..

FETÖ/PDY SORUŞTURMASI!..

Zonguldak’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 18 eski öğretmen hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Erdoğdu tarafından, meslekten ihraç edilen 12’si kadın 18 tutuklu öğretmen hakkında hazırlanan 46 sayfalık iddianame tamamlandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıkların "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 15 yıla hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Örgütün, genellikle "ortaokulda kazanılan öğrencilerin devşirilmesi, kamuda ve özel sektörde istihdam edilmesi sürecine önem verdiği" anlatılan iddianamede, "Örgütün mühendislik, tıp ve hukuk gibi yüksek puanlar isteyen bölümleri kazanan mensupları dahi eğitim fakültelerine yönlendirerek öğretmen olmaya teşvik edilmektedir. Örgüt özellikle notları yüksek, zeki, çalışkan ve başarılı öğrencilerden oluşan, hedefini ilk ve orta öğretim kademelerindeki devlet okullarında çalışan veya bilinçli şekilde buralara yerleştirilmiş Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarını işgal eden örgüt mensubu öğretmenleri ve okul müdürleri ile bu okullarda eğitim gören örgüt mensuplarının çocukları vasıtasıyla bağlantı kurarak sağlamaktadır." denildi. 

Sanıklardan Murat Gödek’in evinde yapılan aramada iki adet "B" ve "F" serisi 1 doların çıktığı, örgütün haberleşme sistemi ByLock’u yoğun şekilde kullandığının belirlendiği belirtilerek, örgüt üyesi olarak 2010’daki KPSS’de kopya çektiği iddiasıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davasının devam ettiği kaydedildi.

Sanıkların, örgüte ait kapatılan Bank Asya’da hesap ve hesap hareketlerinin bulunduğu, örgütün eğitim camiasındaki yapılanmasını sağlayan sendikaya üye oldukları anlatılan iddianamede, ByLock programını kullandıkları, birbirleriyle irtibatlı şekilde örgüt adına eylem ve faaliyette bulundukları yönündeki atılı suçları işledikleri yönünde kamu davası açılması için yeterli şüphe oluştuğu ifade edildi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo