Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Festivale ünlüler akın edecek

Festivale ünlüler akın edecek

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Safranbolu’da, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, belgesel film ve fotoÄŸraf yarışmaları gerçekleÅŸtirilecek.
Edinilen bilgiye göre Türk Sinemasının çok sayıda sevilen simasını Korumanın BaÅŸkenti Safranbolu’da buluÅŸturacak olan festival kapsamında milyonların ilgi ve beÄŸeni ile yıllarca izlediÄŸi Mahallenin Muhtarları ve Bizimkiler dizilerinin oyuncuları Engin Åženkan, Cihat Tamer, Ãœmit Yesin, AyÅŸe Kökçü, Güler Ökten, Erkan Can, Esra Akkaya, Alp Balkan, Atılay Uluışık, Aydan Burhan, Filiz Kaynak, Filiz Küçüktepe, Goncagül Sunar, Filiz TaçbaÅŸ, Hilal Saral, Işık Aras, Kutay Köktürk, Meral Çetinkaya, Mine Åženhuy Teber, Müjgan AÄŸarlı, Osman Cavcı, Parla Åženol, Serpil Tamur, Songül Ãœlkü, Umur Burgay, Ãœmit Efkan’ın yanı sıra ünlü komedi sanatçısı ve yönetmen Hamdi Alkan gibi ünlüler festivali renklendirecekler. Sinemaya önemli katkılar saÄŸlayan ve unutulmazlar arasına giren Türk Sinema Sanatçılarına Festival Komitesi tarafından plaket takdim edilecek. 
Yine alanında ilk ve tek olan belgesel film festivali kapsamında, Ä°brahim KuÅŸ, Tolga Girgin, Etem Çalışkan, Emrah Yücel, Erkam MalbeleÄŸi ve Ä°brahim Boz tarafından hazırlanan ‘Kaligrafi Eserleri Sergisi’ ile FotoÄŸraf Editörleri tarafından hazırlanan ‘Safranbolu BuluÅŸması Seçme Sergisi’ ünlü sanatçılar Umur Burgay, Cihat Tamer, Erken Can, Aydan Burhan ve Atalay Uluışık’ın katılacakları ‘Mahalle Kültürünün Televizyon Dizilerine Yansıması’ ve Doç Dr. Barış Sarıköse’nin Moderatörlüğünde gerçekleÅŸecek olan ‘Yerel Hafızalarda Mahalle Kültürü’ adlı söyleÅŸi de yer alacak. 
19. kez kapılarını açacak olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin bu yıl her gününün dolu dolu geçeceÄŸini ve birbirinden ünlü konukları ağırlayacaklarını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye BaÅŸkanı Dr. Fatih Ãœrkmezer, “Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 19. kez gerçekleÅŸtireceÄŸimiz festivalimizde bilindiÄŸi üzere her yıl birde yan tema belirliyoruz. Bu yıl ki yan temamız ise Mahalle Kültürü olacak” dedi. 
Uzun yıllardır ara vermeden sürdürülen ve alanında ilk ve tek olan belgesel film festivali kapsamında çok sayıda etkinliÄŸinde gerçekleÅŸtirileceÄŸini belirten Ãœrkmezer, “GeçtiÄŸimiz yıl olduÄŸu gibi Türk Sinemasına önemli katkılar saÄŸlamış, uzun yıllardır belleÄŸimizden silinmeyen ve hala beÄŸeni ile hatırladığımız dizi oyuncularımızı konuk edeceÄŸiz. Bununla beraber mini konserler, mahalleler arası futbol turnuvası, animasyonlar, çocuklarımız için 10 mahallemizde kurulacak olan panayırlar, eÄŸlence alanları da yer alacak. Tabii ki sinemamıza önemli katkılar saÄŸlayan bu önemli isimleri ilçemizde ağırlamak adına devletimiz de bizlerden desteklerini esirgemediler. Yine Film Sanayii ve Tüm Sanatçılar Güçlendirme Vakfı ( FÄ°LM-SAN ) da büyük destek verdiler. Ben bu vesile ile 6 - 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleÅŸtireceÄŸimiz festivalimize tüm hemÅŸerilerimi davet ediyor, ÅŸimdiden destek veren emeÄŸi geçen baÅŸta Devlet organlarımız olmak üzere herkese teÅŸekkürlerimi sunuyorum” diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo