Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Fazla Kilolardan Kurtulmanın Tek Yolu!...

Fazla Kilolardan Kurtulmanın Tek Yolu!...

Diyetisyen Ayşe Şahika Nergiz, ’Zayıflamanın tek yolu, doğru, dengeli beslenme ve spor’ dedi.


Başta limonlu yoğurt ve limonlu su olmak üzere çeşitli gıdalar, kilo vermek isteyenler için umut olurken, beslenme ve diyet uzmanları, yağ yaktıran hiçbir besin ve formül olmadığını belirtiyor. Medical Park Tarsus Hastanesinde görev yapan Diyetisyen Ayşe Şahika Nergiz, zayıflayabilmek için doğru ve dengeli beslenmek, spor yapmak gerektiğini söyledi.

"Tek başlarına, vücuttaki yağları eritemezler"
Tarsus’ta faaliyet gösteren Kastamonu Entegre tesislerinde çalışan personele ’Sağlıklı Beslenme’ konulu bir eğitim veren Nergiz, son yıllarda limonlu yoğurt, limonlu su, biberiye ve yeşil çay gibi gıdaların umut haline geldiğini belirtti. Diyetisyen Nergiz, "Bu gıdalar sadece, doğru beslenen, spor ve diyet yapan insanların kilo vermesine yardımcı olur. Ancak tek başlarına, vücuttaki yağları eritemezler. Keşke böyle gıdalar ve formüller olsa da fazla kilosu olan bütün insanlar bunları tüketerek zayıflayabilse" diye konuştu.

"Günde 6 öğün yiyin"
Eğitimde doğru beslenmeye yönelik önerilerde bulunan Ayşe Şahika Nergiz, doğru beslenmenin temel kurallarından birinin ’sık ve az yemek’ olduğunu vurguladı. Ara öğünlerle birlikte günde 6 öğün beslenmenin hem doğru beslenme hem de kilo kontrolü açısından ideal olduğunu kaydeden Nergiz, diğer yandan fast food, işlenmiş gıdalar, şeker ve şekerli besinler, boyutu küçük ama kalorisi yüksek gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo