Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Facebook’ta aldanmayın, bunu paylaşmayın

Facebook’ta aldanmayın, bunu paylaÅŸmayın

Facebook’ta hızla yayılan ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan mesajı görürseniz paylaÅŸmayın, hatta arkadaşınızı da uyarın!

Sosyal medyada son günlerde hızla yayılan bir içerik kullanıcıların ’zoraki’ olarak uyarı mesajını yayınlamasına neden oluyor. 

Facebook’ta kullanıcıların paylaÅŸtığı içerik ise şöyle:

"RESMILEÅžTI DÄ°KKAT!!!T.C. BaÅŸbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 16.02.2016 tarih ve 69471265-010-06/1955 sayılı Milli GüvenliÄŸi tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkındaki Genelge (2016/4) Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Ayrıca MÄ°T MüsteÅŸarlığı 
Sosyal AÄŸ Bildirgesi doÄŸrultusunda Facebook’un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoÄŸraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir ÅŸekilde sahte kiÅŸilerce kullanılmasından ve doÄŸabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereÄŸince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan baÅŸka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereÄŸinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.NOT: PAYLASMAYIN DUVARINIZA YAPISTIRIN."



Ä°ÅŸin ilginç yanı ise son bölümde yazan not; zira ’paylaÅŸmayın duvarınıza yapıştırın’ cümlesi bile birbiriyle çeliÅŸiyor. 

Elbette bu açıklama gerçeği yansıtmıyor ve daha da önemlisi sizin bu içeriği paylaşmanızın da bir gereği yok. Daha önce pek çok kez bu tip gerçeği yansıtmayan içerikler kullanıcılar arasında hızla yayılmış; ancak asparagas olduğu çok geçmeden ortaya çıkmıştı.

 

hürriyet

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo