Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Facebook, Türkiye’deki Kullanıcılarını Uyardı !.

Facebook, Türkiye’deki Kullanıcılarını Uyardı !.

Facebook, Türkiye’deki 50 milyondan fazla kullanıcısını kötü amaçlı uygulamalara karşı uyardı.


Dijital Medya Uzmanı Abdulkadir MercanoÄŸlu, Facebook’un Türkiye’deki 50 milyonu aÅŸkın kullanıcısını kötü amaçlı uygulamalara karşı uyardığını belirtti. MercanoÄŸlu, “50 milyon kullanıcının kiÅŸisel bilgilerinin çalınmasıyla büyük zarar gören Facebook, güvenlik önlemlerini artırdı. Türkiye’deki 50 milyondan fazla kullanıcısını kötü amaçlı uygulamalara karşı uyardı. Ä°ngiltere merkezli Cambridge Analytica, ‘This Is Your Digital Life’ adlı uygulama ile 50 milyon kullanıcının kiÅŸisel bilgisini ele geçirmiÅŸ ve geçtiÄŸimiz ABD seçimlerinde çıkar amaçlı kullandığı ortaya çıkmıştı” dedi.

MercanoÄŸlu, veri skandalından sonra Facebook, kullanıcılarının kiÅŸisel verilerinin çalınmasını önlemek üzere çeÅŸitli önlemler almaya baÅŸladığını hatırlatarak, “Türkiye’deki 50 milyondan fazla kullanıcısının Haber Kaynağında bilgi metinleri göstererek, ‘Uygulamalar’ sekmesine yönlendirdi ve zararlı uygulamalar varsa kontrol edilmesi gerektiÄŸi yönünde uyardı” diye konuÅŸtu.

MercanoÄŸlu, Facebook Haber Kaynağı’nda gösterilen uyarı metninde ÅŸu ifadelerin yer aldığını söyledi: “Verilerini güvende tutmanın ne kadar önemli olduÄŸunu anlıyoruz ve hangi uygulamalarla bilgi paylaÅŸtığını kontrol etmeni kolaylaÅŸtırıyoruz. Facebook’u kullanarak giriÅŸ yaptığın uygulamaları ve internet sitelerini görmek istediÄŸin zaman ayarlarının Uygulamalar ve Ä°nternet Siteleri kısmına gidebilirsin. Artık Facebook’a baÄŸlı olmasını istemediklerini de kaldırabilirsin.”

 

Ä°HA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo