Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU!.

EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU!.

Zonguldak’ta, 8 yıl önce evinde ölü bulunan Şefik Necdet Onart’ın tutuksuz olan cinayet zanlıların yargılanmasına başlandı.

Onart’ın Meşrutiyet Mahallesi Cengiz Topel Mahallesi’ndeki evinde 24 Ekim 2008’de ölü bulunmasıyla ilgili Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanıklar M.A.A. ve H.A. ile avukatlar katıldı.

Sanıklardan M.A.A, savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Onart’ın evine perde takmak amacıyla iki kez gittim. Üçüncü kez gittiğimizde ise maktulün eşi Sıdıka Onart, eşinin vefat etmiş olduğunu söylemişti. Bunların tarihlerini tam olarak hatırlamıyorum. Aradan zaman geçtiği için hangi odalara perde taktığımızı da hatırlamıyorum. Ancak perde takma işini ustamız H.A. yapmaktadır. Ben de ona yardım etmekteyim. Zaman zaman oda içerisinde çalışmamıza engel olan eşyaları kaldırdığımız ve bunlara dokunduğumuz olmuştur. Ancak söz konusu eşyalara hangi odalarda dokunduğumu hatırlamıyorum. Biz, aynı gün bazen 7-8, bazen de 20’ye yakın eve girip çıktığımız oluyor. Maktule miras kaldığından haberim yoktu." şeklinde konuştu.

Sanık H.A. ise, Şefik Necdet Onart’ın tamirat eşyalarına, araç ve gereçlerine ilgisinin olduğunu öne sürerek, "Kendi aldığı araç gereçleri bize, ’işe yarar mı, iyi mi?’ diye gösterirdi. Ben, bu eve iki kez perde takmak için gittiğimi hatırlıyorum. En son gittiğimizde Sıdıka Onart, bize bir şey tamir etmemizi istemişti. Biz de, ’bunu amca yapabilir, bu kolay’ dedik. Kendisi de bize, ’amcayı kaybettik.’ dedi. Ben öldüğünü o zaman öğrendim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanmalarına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 19 Ekim tarihe erteledi.

Meşrutiyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’ndeki evinde yaşayan Onart, 24 Ekim 2008’de ikametinde öldürülmüş halde bulunmuştu.

Onart’ın, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside boğularak öldürüldüğü saptanmıştı. 

Ekipler, evde kumbaradaki paralar ve birkaç altın kolye ile küpenin çalındığını belirlemişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri ise, olaya ilişkin yaptığı araştırma kapsamında ikametten alınan parmak izlerini sistemdeki kayıtlarla karşılaştırmış, parmak izlerinden birinin M.A.A’ya ait olduğunu belirlemişti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo