Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Evimiz Başımıza Yıkılacak’

’Evimiz Başımıza Yıkılacak’

Ereğli’de, inşası kısa süre önce biten bir apartmandan sokağa lağım aktığını öne sürenler, akan suların evlerine zarar verdiğini, ortaya çıkan atığın ise sağlıklarını olumsuz yönde etkilediklerini bildirdiler.

Alınan bilgiye göre, Murtaza Mahallesi Halit Hoca Sokak’ta 4 katlı Aker Apartmanı’nda yaşayanlar, yapımı bir süre önce biten yaklaşık 10 katlı binanın lağım giderlerinin, dışarıya aktığını iddia ettiler. Binadan aktığı öne sürülen atık suyun kendi evlerine zarar verdiğini, bir istinat duvarının zarar gördüğünü, aylardır sürdüğü ifade edilen durum nedeniyle ise ölüm korkusu yaşadıklarını anlatan mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm istediler.

“CİMER’E İKİ SEFER YAZI YAZDIM”

Mahalle sakini Erdoğan Aker, yaşadıkları durumu, yetkililere sözlü ve yazılı olarak aktardıklarını belirterek şöyle dedi: “Bir süre önce, evimizin üst kısmına yapılan bina, inşaat halinde iken, giderlere dökülen atıklar aşağıya bize doğru aktı. Bu durumu CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) yazdım, mahalleli olarak toplanan şikayet dilekçelerini belediyeye verdim. Belediyeden geldiler, döndüler gittiler. Dün yine gelip tekrar gitmişler. Bu durum yeter artık. Biz büyükleri geçin, çocuklarımız yaşıyor. Ancak, buraya zamanından Yapı Denetim’den gelen kişiler, buraya yapılan duvarın dahi bu kadar yüksek olamayacağını belirtmişlerdi. Bu işler belediyenin işidir. Kanalizasyon yapılmadan, bu binaya nasıl müsaade ettiler bunun açıklanmasını istiyoruz. Bu kanalizasyon işi benim işim değil. CİMER’e iki sefer yazı yazdım hala da yazmaya devam edeceğim. İlk önce yıkılmak üzere olan duvarımıza daha sonra akan lağım sularına çözüm bekliyoruz. Gerekirse Valilik Özel Kalemi’ni de yazılarımla bıktıracağım.”

“BURADA TEHLİKEDEYİZ”

Halime Aker, akan lağımlı su yüzünden, çocuklarının sokakta oyun oynayamaz hale geldiğini söyleyerek, “şikayetçiyiz, ya inşaatın sahibi ya da belediyenin önlem almasını istiyoruz” dedi.  

Fatma Aker ise lağım suları nedeniyle zor günler geçirdiklerini anlatarak, şu sözlerle konuştu: “Burada, tehlike ve korku ile yaşıyoruz. Bu bina yapılmadan önce, hiçbir sıkıntımız yoktu. Burada o kadar iyi ve temizdik. Ancak yukarısının lavabolarından gelen pislikleri, o bina yapıldıktan sonra çekmeye başladık. Yukarıdan gelen suyun bir kısmı lağım bir kısmı ise atık su. Aynı zamanda, akan sular, istinat duvarını şişirerek çatlamasını neden oldu. Burada tehlikedeyiz.Dururumuzu, birçok kez belediyeye bildirdik. Bina sahibi ise buralara hiç uğramıyor. Belediyeden geldiler, Allah razı olsun ama çözüm bulamadılar.”

DUVAR YIKILIRSA!

Müzeyyen Aker’de, kapılarının önüne kadar gelen suyu, her gün süpürerek tahliye etmeye çalıştıkları belirterek, “koku, bazı zamanlar inanılmaz oluyor. Evimizin içinde duramadığımız zamanlar oluyor. Su, evimizin içine bile giriyor. Duvarlarımız göl gibi” diye konuştu.

“EVİMİZ BAŞIMIZA YIKILACAK”

Mahallenin yaşlısı Naciye Aker ise evlerinin yıkılmasından endişe ettiğini belirttiği konuşmasında şunları kaydetti:“Bu duvar yıkıldıktan sonra biz ne yaparız? Burada, 6 dairede çoluk-çocuğumuz var. Canımız tehlikede. Burada, her gün korku ile yaşıyoruz. Yukarıdan su geliyor. Belediyeden gelen yetkililer, bu akan suyun lağım suyu olduğunu tespit ettiler. Toprağın emdiği bu su, duvarı çatlattı, şişirdi. Duvar, ha yıkıldı ha yıkılacak. Çok korkuyoruz.  Şikayetimizi kime anlatım, kime dert yanalım? Evimizin aşağısında garaj var ve tavanına kadar çürüdü. Evimiz başımıza yıkılacak.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo