Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

‘ESMER FESTİVAL’ BAŞLADI

‘ESMER FESTİVAL’ BAŞLADI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaygınlaştırma Festivali” kapsamında panel gerçekleştirildi.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda “Roman Vatandaşların Ekonomik ve Karşılaştıkları Sosyal Sorunları” konulu düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, esmer vatandaşlardan gelen talep üzerine ’Lostra Salonu’ oluşturacaklarını söyledi.
Türk insanının, ülke topraklarından başka gidecek yeri bulunmadığını belirten Uysal, “biz bu ülkede öleceğiz. Bu nedenle biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Roman vatandaşlarımız, lazımız, kürdümüz, çerkezimiz, abhazamızla, ülkemizin savunmasını Sağlam şekilde, birlik ve beraberlik içinde yapmamız lazım. Tek Bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet için mücadele edeceğiz” dedi.

POZİTİF AYRIMCILIĞA KARŞIYIM
Romen vatandaşların, konfederasyonları vasıtasıyla yapılacak çalışmalar doğrultusunda yol haritalarını belirlemelerini savunan Uysal, şu sözlerle konuştu:
“Bazen ağzımız alışmış, ’pozitif ayrımcılık’ diyoruz. Pozitif ayrımcılık falan olmaz. Her vatandaş ne kadar hak sahibiyse, bu ülkenin havasını ne kadar soluyorsa o kadar hakka sahiptir. Bu nedenle ben ’pozitif ayrımcılık’ söylemine katılmıyorum. Ayrımcılığın pozitifi olmaz. Biz ’sıfır ayrımcılık’ diyoruz.
Ben, her türlü çalışma içine Romen vatandaşlarımızı koymak istiyorum, ne yapabileceğimizi düşünüyorum. Örneğin, bölgemizin sembolü olan Çileğin geçmiş yıllarda konulan kap olan ve adına ’tıngıl’ dediğimiz sepetlerin, minyatürü yapılıp, ’yöresel ürün’ adıyla hediyelik eşya olarak satılabilir.

LOSTRA SALONU YERİ
Bir esmer vatandaşımızdan gelen elektronik posta sonrası lostra salonu kurulması çalışması başlattık. Ancak yeri konusunda belediye ile boya işi yapan esmer vatandaşlarımızın ortak belirleyeceği alan kullanılacak.
Karadeniz Ereğli Romanlar Derneği Başkanı Kazım Adak, bazı dernek başkanları ile esmer vatandaşların katıldığı panelde, Başkan Uysal ile Çokyaşa’ya teşekkür plaketleri verildi.
Daha sonra panelistler Çetin Örs, Dr. Hasibe Özgümüş, Bahattinr Turnalı ve Yard. Doç. Dr. Erdem Dirimeşe tarafından Roman yaşamı, kültürü ve ekonomisine ilişkin konularda katılanlara bilgiler aktardı.

                                                                   BUGÜNKÜ PROGRAM
20.00’de başlayacak festival etkinlikleri, 8 Temmuz Cumartesi düzenlenen piknik etkinliği ile sona erecek.
Kestaneci Mahallesi’ndeki piknik alanında saat 11.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek piknik için Köyü Bakırlık Köyü ile Devrim Bulvarı’ndaki eski Belediye Binası karşısından ücretsiz araç kaldırılacak.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo