Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Eski Emniyet Müdürü Hakim Karşısında!.

Eski Emniyet Müdürü Hakim Karşısında!.

Zonguldak Eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ile aralarında polis ve saÄŸlıkçıların da bulunduÄŸu sanıklar “Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. 
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸma öncesinde tutuklu sanıklar cezaevi araçlarıyla Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Sanıklar, haklarındaki "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Silahlı terör örgütünü yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs etme", "Terörizminin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet" suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.

51 sayfalık iddianame
51 sayfalık iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi üzerine yargılama süreci baÅŸlamış oldu. Ä°ddianamede 15 Temmuz 2016 günü yaÅŸanan baÅŸarısız darbe giriÅŸimi gecesi Kilimli Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Soner Durgun’un verdiÄŸi talimatlara dikkat çekildi. Ä°ddianamede ayrıca 15/06/2016 tarihinde örgütün hiyerarÅŸik yapılanması içerisinde emir veren konumunda bulunan "abi" sıfatı kullanan örgüt yöneticilerinden Tango ismi ile kamufle ettikleri kriptolu mesajlaÅŸma programı üzerinden saat 22:39-22:40-22:44 ve 22:45’de emniyet teÅŸkilatı mensubu FETÖ/PDY üyelerine, "Askere direnmesin arkadaÅŸlar. Direnenlerin direncini kırsınlar. Duran vebaldedir. Herkese duyurun" ÅŸeklinde talimat verdiÄŸi yer aldı.

Zonguldak’a balık avlamaya gelmiÅŸ
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü görevinin ardından emekli edilen Metin Seyfi Sazak’ın 14 Temmuz 2016 tarihinde Zonguldak’a geldikten sonra bir otelde kayıt yaptırmaksızın konakladığı ortaya çıktı. 16 Temmuz 2016 tarihinde ise sabah erken saatlerde balık tuttuktan sonra Zonguldak’tan ayrılması üzerine soruÅŸturma baÅŸlatan Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, ByLock kullandığı kaydı olan Sadettin T. ile buluÅŸtukları iddianamede yer aldı. Ä°ddianamede Metin Seyfi Sazak’ın darbe giriÅŸiminden bir gün öncesinde Zonguldak’a gelerek Sadettin TosbatlıoÄŸlu ile buluÅŸmalarının dikkat çekici olduÄŸu belirtildi. Ancak suçlamaları kabul etmeyen Sazak Zonguldak’a gelmesinde özel bir amacının bulunmadığını belirtti.

Zonguldak’ta görev yaptı
2010- 2014 yılları arasında Zonguldak Emniyet Müdürü olarak görev yapan Metin Seyfi Sazak’ın darbe giriÅŸiminden bir gün önce Zonguldak’a geldiÄŸi ve darbe giriÅŸiminin baÅŸarılı olması durumunda sıkı yönetim valisi olacağı iddia edilmiÅŸti. Üçer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile 7 yıl 6’ÅŸar aydan 22 yıl 6’ÅŸar aya kadar hapis cezası talep edilen sanıklar bugün hakim karşısına çıkacak.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo