Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’YE HAYIRLI OLSUN… KAZIKLAR ÇAKILIYOR…

EREĞLİ’YE HAYIRLI OLSUN… KAZIKLAR ÇAKILIYOR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli sınırlarındaki çöp depolama istasyonun rehabilite edilerek gezi, piknik ve manzara alanı oluÅŸturmak için baÅŸlatılan çalışmalar kapsamında, 72 adet ‘fore kazıktan’ ilki törenle topraÄŸa çakıldı.
Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Kırmacı Mahallesi’ndeki alanda kesilen kurban ve edilen duanın ardından yaptığı konuÅŸmada, 35 dönümlük arazinin yeni yaÅŸam alanı olacağını söyledi. Ä°craatın bitirilmesi ile de çöplük alanda yanma, patlama, korku sorunlarının ortadan kalkacağını belirten Uysa, ÅŸunları kaydetti:
ÅžEHRÄ°MÄ°ZE HAYIRLI OLSUN
“Burası ilçemize yakışmayan bir vahÅŸi depolama alanıydı. Ä°nÅŸallah bu vahÅŸi depolama alanından 6-7 ay içerisinde kurtulacağız. Bu bölgeyi rehabilite ettikten sonra ilçemiz yeni bir yaÅŸam alanına kavuÅŸmuÅŸ olacak.  35 dönümlük bir arazi yeni yaÅŸam alanı olacak, en önemlisi de bölgemizi yanma, patlama ve kokulardan, ilçemize yakışmayan bir görüntüden kurtarmış yeni bir yaÅŸam alanına kavuÅŸturmuÅŸ olacağız. Åžunu da bilmenizi istiyorum ki, Karadeniz Bölgesi’ndeki ilçeler arasında vahÅŸi depolama alanını (çöplük) rehabilite eden ilk ilçe Karadeniz EreÄŸli olmuÅŸ olacak. Güzel ÅŸehrimize hayırlı uÄŸurlu olsun.”
HER BÄ°RÄ° DEVASA BORULARDAN 72 TANE!
İşi yüklenen firmanın sahibi Hüseyin Öztürk ise 20 ila 30 metre uzunluklardaki fore kazıklardan toplam 72 adet çakılacağını anlattığı teknik konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:
“Zemin iyileÅŸtirmeleri yapılacak. 72 adet fore kazık çakılacak. 20 metre ile 30 metre aralığında deÄŸiÅŸen toplamda bin iki yüz metre derinlikte fore kazık çakılmış olacak. Sonraki aÅŸamada 2-3 metre çöp yığınları kazılarak onun üzerine de perde duvar yapmak suretiyle boydan boya yol kenarında 4 metre yüksekliÄŸinde korkuluklu bir duvar olmuÅŸ olacak.
Ana amaç burada çöp sahasını rehabilite ederken mevcut alanı zararlı olabilecek çöp gazlarından çöp sızıntı sularından arındırarak tehlikeli ortamı tehlikesiz hale getirmek. Bu kapsamda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra çöp sahası üzerinde yine sondajla gaz bacalarını koymak üzere kuyu açıp çöp gazlarını tahliye ettikten sonra flyt sistemiyle o gazları yakarak imha edip doÄŸaya zararsız hale getirmektir.”
Öte yandan Kırmacı Mahalle Muhtarı Hazim Sevinç ve Balı Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz, çöplüğün rehabilitasyonu için bölge halkı adına Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür ettiler.

 

EREĞLİ’YE HAYIRLI OLSUN… KAZIKLAR ÇAKILIYOR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük1
üzgün1
kızgın1
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Tuncay Kandil

31 AÄŸustos 2018 - 21:12

Coplukler gezi alanina yerlesim yerleri cop yakma alanina cevriliyor uc gunden beri delihakki ve civari duman ve cop yanigi kokusu altinda

Yorum Yazın

Canlı Radyo