Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’NİN YENİ SİMGESİ ’ÇİLEK OSMAN’

EREÄžLÄ°’NÄ°N YENÄ° SÄ°MGESÄ° ’ÇİLEK OSMAN’

Karadeniz EreÄŸli Belediye Meclis Toplantısı Åžubat ayı 2.oturumu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi. Gündemin en önemli maddesinden biri olan ise ilçenin eski devlet hastaneleri arazisinin, eÄŸitim alanı olarak tahsis edilmesi oy birliÄŸi ile kabul edilmesiydi.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın Karadeniz EreÄŸli’nin simgesi olarak Çilek Osman ismini açıklaması da EreÄŸli’nin baÅŸka bir gündemi olarak konuÅŸulmaya baÅŸlandı.  

Ä°Åž ADAMLARI SOSYAL KATKI VERMELÄ°

Gündem öncesi konuÅŸan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, mahalle ve köy gezilerinin süreceÄŸini belirterek bu gezilerde güzel ÅŸeyler yaÅŸandığını vurguladı. Ä°smini vermek istemediÄŸi bir iÅŸadamının Köseler Mahallesi’nde tarihi bir çeÅŸme yapımını üstlendiÄŸini kaydeden BaÅŸkan Uysal, bu tür sosyal katkıları iÅŸ dünyasından beklediklerini ifade etti.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR

Ä°lçede olması gereken birlik ve beraberliÄŸe vurgu yapan BaÅŸkan Uysal, “Bir ilçede milletvekili, kaymakam,  belediye baÅŸkanı, ticaret odası ve sivil toplum kuruluÅŸları birliktelik saÄŸlarlarsa o ilçeye çok daha ileriye gider. Bu baÄŸlamda EreÄŸli’nin birlik ve beraberliÄŸe ihtiyacı var.

YENİ VE GÜÇLÜ YÖNETİM İÇİN ORTAK DİL

Cuma günü bizde sivil toplum kuruluÅŸları ile bir araya geleceÄŸiz. Kendimizi de ilçemizi de biz yönetelim. Yeni ve güçlü bir yönetim için ortak dil kullanmalıyız. Ön yargılardan kurtulup bir masanın etrafında toplanmalı ve bu masanın etrafında bütün aktörler yer almalı. EreÄŸli’nin bir gelecek vizyonu olmalı. Bunun yolu da sihirli sözcük olan diyalogdan geçer.” diye konuÅŸtu.

KAMPÃœS, 1 YILDIR PARTÄ°NÄ°N GÃœNDEMÄ°NDE

Bu konuda söz alan AK Parti Grup Sözcüsü ve Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Avukat Nazım ErdoÄŸan konuya iliÅŸin olarak ÅŸu ifadelere yer verdi:  Ak Parti grubu olarak malumuz bu konu, EreÄŸli’nin ekonomik olarak dağılmasından dolayı yaklaşık 1 yıldır Ak Parti gündeminde ciddi bir çalışma olarak sürekli devam etmektedir. 

ERCAN CANDAN’IN ÖNDERLİĞİNDE HÄ°ZMET

Ak Parti olarak Karadeniz EreÄŸli’ye Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan’ın önderliÄŸinde, ciddi hizmetlerin gelebilmesi ve EreÄŸli’deki bu ekonomik daralmanın aşılması için bir çıkış yolu olarak ön plana alınmış ve planlanması olan söz konusu hastanenin bulunduÄŸu yerdeki yolundaki arazilerin üniversitenin fakülte açılabilme çalışmaları ciddi çalışmalardır.

Gerekli tapu kayıtları teker teker incelenmiÅŸ ve son olarak herhangi bir engelin olmadığı açık bir ÅŸekilde ortayla konduktan sonra EreÄŸli halkının da buna sıcak bakacağı belli olmuÅŸtur. 

KAMPÜS KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK

Üniversite kampusu konusunda dün geniş bir açıklama yapan Başkan Uysal bugünde aynı konu ile igili mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Eski Devlet Hastanesi arazisinin üniversite kampusune dönüştürülmesi yönündeki çalışmalarda önemli bir adım attık. Söz konusu arazisinin eğitim alanı olarak düzenlenmesi için imar planı tadilatı yapılması önerisi, komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

ÜNİVERSİTE BİLİME VE AYDINLIĞA AÇILAN KAPI

Üniversite kampüsü Ereğli için çok önemli. Tabi ki herkes kendi penceresinden bakıyor. Üniversite bilime ve aydınlığa açılan kapıdır. Ve ekonomik ilerlemeyi de sanayileşmeyi de üniversitedeki bilgiler yapar. Bu açıdan evet, üniversite ekonominin bir parçası olacak ama bilim çok önemli. Bu gün dünya da en önemli sermaye bilgidir, bilimdir. Bu kararımızın buna çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum ve herkesi tebrik ediyorum.

KARADENÄ°Z EREÄžLÄ°’NÄ°N MASKOTU OSMAN

BaÅŸkan Uysal toplantı son bölümünde yaptığı konuÅŸmasında ise kentlerin sembollerle tanıtıldığını belirterek, “EreÄŸli’nin de en önemli sembolü Osmanlı ÇileÄŸi. O yine olacak. Bir de onun yanında EreÄŸli’yi ifade edecek bir maskot düşünüyoruz. Bu maskotun adı Osman olacak. Osman maskotu çeliÄŸi ve kömürü de ihtiva edecek bir tasarımla EreÄŸli’nin sembollerinden birisi olacak. Bunu da buradan duyurmak istiyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo