Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’de trafik sorunu gerçekten bitiyor mu?

Ereğli’de trafik sorunu gerçekten bitiyor mu?

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı’nın 5’inci oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirildi.


Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda ki toplantıda gündem dışı yaptığı konuşmada, kentin Turizm hamleleri ile kalkındırılacağını hatırlattı, kent içi ulaşımın çözümüne ise köklü arayışlar içinde olduklarını anımsattı.
Meclis gündeminde bulunan maddelerden bazıları ilgili komisyonlara havale edildi. Bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen maddelerin raporları okunarak oylandı.
Yılın son Meclis Toplantısı, böylelikle kapandı.
Trafik sorunları “gösterildi”, yol haritası belirlendi!
Ereğli’de trafik yoğunluğunun azaltılması için Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaştırma Araçları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yapılan protokol gereği yapılan 6 aylık çalışma, önce Belediye Meclisi’ne sunuldu.
İTÜ’nün teknik elemanlarınca 23 ayrı noktada 6 aylık bir çalışma yapıldığını belirtti. Noktalarda, belirlenen en yoğun gün ve saatlerde yapılan trafik sayımı neticesinde oluşturulan simülasyon, Meclis üyelerine izletildi.
Simülasyonda, toplu taşıma sistemlerinin rotasyonlarının revize edilecek, bazı caddeler ise tek yön olacağı görüldü. Hazırlanan simülasyonun nihai karar olmadığı, fikirler doğrultusunda revize edilebileceği vurgulandı. En dikkat çeken hususların başında ise Devrek Yolayrımı Köprülü Kavşak mevkisindeki sıkışıklık oldu.
Kepez Mahallesi yönünden ilçe merkezine seyir eden araçların, Anadolu Lisesi mevkisinde yaratılacak alternatif yolu kullanmaları, Uğur Mumcu Caddesi’nin tek yön ilerlemesi uygulaması, sahil şeridini içine alan Atatürk Bulvarı’nda yol genişletilerek park alanı dışında çift şerit sistemine geçilmesi konuları da tartışmaya açıldı. Sahil güzergahında yürüme yollarında kalan Manolya ağaçlarının yaklaşık bir metre geriye çekilmesi, bu konuda ise hassas davranılması gerektiği görüşüne varıldı.
Komisyon kurulacak!
Belediyle Başkanı Hüseyin Uysal, toplantının sonunda, konuların etraflıca araştırması için AK Parti ve CHP gruplarınca belirlenecek üyelerden oluşan komisyon kurulmasını istedi. Komisyon üyeleri, simülasyon doğrultusunda hareket ederek, gerekli gördükleri revize unsurlarını Uysal’a iletecekler.    

Ereğli’de trafik sorunu gerçekten bitiyor mu?

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı’nın 5’inci oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo