Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“EREĞLİ’DE SU KOKUYOR”

“EREĞLİ’DE SU KOKUYOR”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçenin farklı mahallelerinden gelen ‘musluktan akan su kokuyor’ söylemlerine sosyal medyada açıklık getirdi.


Uysal, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, kokuya neden olan sorunun tespit edildiğini belirterek şunları kaydetti:
"Son birkaç gündür ilçemizin bazı bölgelerindeki İçme sularında, bölgemizin uzun süredir yağış almaması ve bu nedenle barajdaki su seviyesinin düşmesinden kaynaklı bulanıklık ve koku şikâyetleri aldık. (Barajdaki su seviyesi düştüğünden alt kottan su gelmekte bu nedenle suda çorak bir koku oluşmaktadır.) Ekiplerimiz bu sorunun çözümü için önce Arıtma Tesisi, ardından da isale hattının tamamında gerekli çalışmayı hassasiyetle yürütmüş ve bu yöndeki çalışmasını devam ettirmektedir.   Koku ve bulanıklık şikâyetlerine ilişkin amonyum nitrat, nitrit ve mikrobiyolojik testler bugün de yapılmış (Her gün yapılıyor) ve herhangi bir soruna rastlanmamış, kokuyu gidermek için ise aktif karbon uygulaması yapılmıştır.
NUMARA VERDİ…
Bulanıklık konusunda uzun süreli kullanım olmamasından kaynaklı ( Bu durumda tahliye gerekir) sorun yaşayabilecek abonelerimizin adreslerini Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüzün 333 11 85 nolu telefonuna bildirmesi halinde gerekli çalışma yapılacaktır. Özellikle Sosyal Medya’da üzerinde, Belediyemiz ve bir süre önce devreye alarak ilçemizi memba kalitesinde suya kavuşturduğumuz İçme Suyu Arıtma Tesisine ilişkin yürütülen kampanyaya itibar etmemenizi rica ediyorum."

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın3
kızgın3
hayran2
gülücük0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Emine Kaçmaz Kılıç

31 Ağustos 2018 - 11:53

Evet kokuyor

Bozkurt Halit

31 Ağustos 2018 - 11:52

Gercekten musluk suları kokuyor hemde aşırı derecede

Yorum Yazın

Canlı Radyo