Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE LÖSEV KORTEJİ

EREĞLİ’DE LÖSEV KORTEJİ

Karadeniz Ereğli’ye, 3 derneğin kullanımı için bina yapılacağını bildiren ilçenin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “o alanda şehit ailelerimizin derneği olacak. LÖSEV derneğimizin binası olacak. Son olarak ise madenci şehitlerimizin ailelerinin orada binaları olacak” dedi.


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 17. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) kuruluşunun 20. yılı nedeniyle kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Alınan bilgiye göre, LÖSEV İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen yaklaşık bin kişi, Bozhane mevkisinden kurulan kortej ile bando eşliğinde ilçe merkezindeki Amfi Tiyatro’ya kadar yürüdü.
LÖSEV Genel Sekreteri Hülya Ünver, burada yaptığı konuşmada, amansız bir hastalık olarak görülen löseminin tedavi sürecinde gönüllülerin desteğinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Hastalığı ‘talihimiz’ olmaktan çıkarmak için yapılan çalışmalarında daha fazla desteğe ihtiyaçlarını olduğunu belirten Ünver, şunları söyledi:
"Kanser ve lösemi bir bireyin veya ailenin tek başına mücadele edebileceği bir hastalık değil. Senelerce süren bu tedavilerde ailelerin yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir. İl Temsilciliğinin büyük desteği, halkımızın özverisi ile çok önemli, büyük adımlar atıyoruz. Gelecek 20 yılda lösemiyi ve kanseri kaderi olmaktan çıkaracağımız adımı birlikte atacağız. Kanserojenleri hayatımızdan çıkarmalı, devlet ve bürokraside tüm önlemleri almalıyız. Çevre kirliliğine dur demeli, gıdalarımıza dikkat etmeliyiz. Halkımızın sağlıklı gıdalarla buluşması için birlikte çaba harcamalıyız."

ÇEVRENİZDE KANSER HASTALIĞI İLE
MÜCADELE EDENLER VARSA…

LÖSEV Zonguldak İl Temsilcisi Tarkan Adik de, herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, "bir avuç gönüllü ile başladığımız bu yolda şuanda çığ gibi büyüyerek kocaman bir aile olduk. Zonguldak ve ilçelerimizde bu hastalıkla mücadele eden hastalarımızı kucakladık. Ailelerimizi manevi maddi olarak yanlarında olduk. Lösemi hastalığı her yaştan insanın yakalanabileceği ve sürekli artış gösteren bir hastalıktır. Lütfen çevrenizde lösemi ve her türlü kanser hastalığı ile mücadele eden tanıdıklarınız var ise bizimle iletişime geçin. Bizler LÖSEV ailesi olarak her zaman maddi manevi onların yanında olacağız."

UYSAL, MÜJDEYİ VERDİ
TİM’S Ajans tarafından organize edilen etkinliğe katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş de, yaptıkları konuşmalarda LÖSEV'e katkı sunulması gerektiğini ifade ettiler.
LÖSEV ailesine ve şehit ailelerine müjde veren Uysal, bu derneklerin kullanımı için tesis inşa edileceğini belirterek, “sahil bandında, çocuklarımızın oynayabileceği, ailelerinin ise orada mutlu olabileceği bir bina inşaatının ihalesi bitti. O alanda şehit ailelerimizin derneği olacak. LÖSEV derneğimizin binası olacak. Son olarak ise madenci şehitlerimizin ailelerinin orada binaları olacak” diye konuştu.
Etkinliğe katkı sağlayanlara verilen teşekkür belgesinin ardından öğrencilerin sunduğu folklor ve müzik gösterileri ile sona erdi.

 

EREĞLİ’DE LÖSEV KORTEJİ

Karadeniz Ereğli’ye, 3 derneğin kullanımı için bina yapılacağını bildiren ilçenin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “o alanda şehit ailelerimizin derneği olacak. LÖSEV derneğimizin binası olacak. Son olarak ise madenci şehitlerimizin ailelerinin orada binaları olacak” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo