Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE İŞÇİ GREVİ

EREĞLİ’DE İŞÇİ GREVİ

EREĞLİ DE GREV VAR- www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Türk Metal Sendikası Karadeniz EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, “Ä°nandığımız hakkımızı alana kadar, işçi arkadaÅŸlarımız da ‘evet bu bizim hakkımızdır’ diyene kadar bu meydanlardayız” dedi.
Türk Metal’in aldığı karar doÄŸrultusunda, Tat Metal AÅž’ye ait iÅŸ yerlerinde bu sabah baÅŸlatılan greve, Gülüç Belediye BaÅŸkanı Gökhan DemirtaÅŸ, Fenerbahçe Spor Kulübü Åžube ve Dernek BaÅŸkanı Serdar Özbek, CHP ilçe yönetimi adına BaÅŸkan Yardımcısı Sevdekar Aras destek verdi.
Åžirketin EreÄŸli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika önünde süren görev yerine gelen BaÅŸkan DemirtaÅŸ, Tat Metal Yönetim Kurulu baÅŸkanı Akın TatoÄŸlu’nu yakından tanıdığını ve iyi bir insan olduÄŸunu belirterek, “inanıyorum ki hakkınızı en iyi ÅŸekilde verecektir. Arkanızda ise Türk Metal gibi güçlü bir sendika var. Buradaki greviniz süresince her türlü ihtiyacınızı karşılamaya hazırım” dedi.

ERCAN ÖNCE İŞÇİLERE, SONRA BASINA KONUŞTU
Türk Metal Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, erken saatlerde geldiÄŸi grev yerinde ilk konuÅŸmasını, Tat Metal 2. Çelik Servis Merkezi’ndeki işçilere hitaben yaptı. Ercan, buradaki konuÅŸmasında, Türk Metal genel merkez yöneticilerinin selamını ilettiÄŸi işçilere, “Yasa gereÄŸi grev sürelerinde sendikalar üyelerine asgari ücretin üçte biri aylık ödeme yapar. Ancak, Sayın Genel baÅŸkanımız, size 1000’er lire verilmesini istedi” dedi.
İşçilerin coşkuyla ve tezahüratlarla karşıladığı konuşmanın ardından yöresel oyunlar oynandı.

SÃœRECÄ° ANLATTI
Daha sonra OSB’deki iÅŸyeri alanına gelen Åžube baÅŸkanı Metin Ercan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise Ocak 2018’de baÅŸlayan 2. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi sürecini hatırlatarak, ÅŸunları kaydetti:
UyuÅŸmazlık zaptı tutulan sözleÅŸme görüşmelerinde 19 maddeden oluÅŸan ücret ve ücrete baÄŸlı maddeler üzerinde anlaÅŸmaya varamadık. Sabaha karşı süren görüşmelerde uzlaÅŸma saÄŸlanamadığı için 5 Haziran’da aldığımız karar gereÄŸi sabah saat 08.00 itibarıyla grevdeyiz. Bu arkadaÅŸlar asgari ücretli ağır ÅŸartlarda çalışan çocuklar. Çok fazla bir ÅŸey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Üç vardiya çalışıyorlar, karşılığı da bu olmaması gerekir. ArkadaÅŸlar, ‘bu iÅŸ yeri bizim iÅŸ yerimiz. Ä°ÅŸ yerimize zarar getirecek bir hareketin içerisinde hiçbir zaman bulunmayız’ diyorlar. TeÅŸkilatımızın yapısı da bu ÅŸekildedir. Tüm eylem ve etkinliklerimizi Anayasa ve hukuk çerçevesinde yapıyoruz. Emniyet teÅŸkilatımız canımız, kanımız ciÄŸerimizdir, Kesinlikle onlarla karşı karşıya gelecek bir tavırda olmayız. Adeta bir düğün ÅŸenliÄŸi gibi meydanlardayız. Ä°nandığımız hakkımızı alana kadar, işçi arkadaÅŸlarımız da ‘evet bu bizim hakkımızdır’ diyene kadar bu meydanlardayız. Ä°nanıyorum ki, iÅŸveren kanadı da bu grevi kendi aralarında deÄŸerlendirecektir. Çünkü gerçekten Tat Metal bölgemizde EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) gibi bir iÅŸ yeri olma durumundadır.”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ercan, grev süresince de iÅŸveren kanadının talebi halinde görüşmeye açık olduklarını belirterek, “zira hiçbir zaman bu tür görüşmelere kapalı olmadık. Biz buradayız, telefonlarımız da açık” diye konuÅŸtu.

 

EREĞLİ’DE İŞÇİ GREVİ

EREĞLİ DE GREV VAR- www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın2
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo