Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ATIKLAR TOPLANACAK

ATIKLAR TOPLANACAK

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre ve insan sağlığı açısından tehlikeli maddeler içeren, atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanmasına yönelik uygulama başlattı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü , Türkiye genelinde sadece13 belediyenin uyguladığı ve Karadeniz bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyan çalışma ile tehlikeli maddeler içeren, atık elektrikli ve elektronik eşyaları toplayarak, geri dönüşüm tesisine gönderecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteklediği, Bilişim Sanayicileri ve İş Adamları Derneği İktisadi İşletmesi (TÜBİSAD) tarafından hazırlanan Atık Elektrikli ve Elektronik eşya konteynırı, Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Sahil Taksi yanındaki alana yerleştirildi.

Atık ve kullanılmaz durumda olan beyaz eÅŸyalar, televizyon, bilgisayar, küçük ev aletleri, oyuncak, tıbbı cihazlar ve bunun gibi atık elektrik ve elektronik eÅŸyaların toplanacağı uygulama ile belli aralıklarla  konteynırdan alınacak atıklar, geri dönüşüm tesisinde depolanıp oradan da bertaraf edilmek ya da geri kazanılmak üzere yetkili kurumlara ulaÅŸtırılacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğünün bu uygulaması, şehrin bazı noktalarına da taşınması hedefleniyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo