Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE ÇANAKKALE YÜRÜYÜŞÜ

EREÄžLÄ°’DE ÇANAKKALE YÃœRÃœYÜŞÜ

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümü dolayısıyla ,”Çanakkale Zafer Yürüyüşü” gerçekleÅŸtirildi.


Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi (ADD) EreÄŸli Åžubesi tarafından organize edilen yürüyüşe, EreÄŸlililer DerneÄŸi, ÇYDD DerneÄŸi, Ä°YÄ° Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Asım Tazegül ve partililer ve çok sayıda vatandaÅŸ katılarak destek verdi. Bozahane Çilek Kafe önünden baÅŸlayan yürüyüşte vatandaÅŸlar, ellerinde Türk Bayrağı ile “Çanakkale geçilmez” sloganları attılar. Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüşte, saygı duruÅŸunda bulunulup, Ä°stiklal Marşı söylendi.
ADD Şubesi Başkanı Yusuf Arslan burada yaptığı konuşmada zaferin aynı zamanda destan anlamına geldiğini belirterek şöyle dedi:
“Çanakkale Zaferi sadece Türk Milleti’nin deÄŸil tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı ilk zaferidir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmıştır. Dünya tarihinin akışını deÄŸiÅŸtiren bu zafer Türk Ulusuna Gazi Mustafa Kemal dahi bir lider hediye etmiÅŸtir. Zaferin yıl dönümü sebebiyle bu savaÅŸta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran baÅŸta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz ÅŸehitlerimizin, aziz gazilerimizin fedakâr milletimizin önünde saygıyla eÄŸiliyor. Bugün Suriye’de kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimizi, Afrin ÅŸehitlerimizi, gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyorum."
Tören, Atatürk’ün GençliÄŸe Hitabesi’nin okunmasının ardından sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo