Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE 15 TEMMUZ

EREĞLİ’DE 15 TEMMUZ

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı...


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ikinci yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuÅŸan Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, 15 Temmuz’da silahlı darbe giriÅŸimini silahsız güçlerle durduran millet olunduÄŸunu söyledi. 
Kdz. EreÄŸli ilçesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleÅŸtirilmek istenen darbe giriÅŸiminin ikinci yıl dönümünde etkinlikler düzenlendi. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunması ile baÅŸlayan etkinliklerde 15 Temmuz gecesi yaÅŸananları anlatan fotoÄŸraflar sergilendi, videolar izlendi. 
Etkinlikte konuÅŸan Kdz. EreÄŸli Kaymakam Vekili Saim EskioÄŸlu tarih boyunca Türk milletinin sayısız savaÅŸlara girerek milyonlarca ÅŸehit verdiÄŸini ancak bu savaÅŸlarda karşıdakilerin hep baÅŸka dinden yada baÅŸka milletlerden olduÄŸunu söyledi. 15 Temmuz’da ise bu vatanın kendi çocukları ile savaÅŸ verdiÄŸini belirten EskioÄŸlu, emperyalist güçlerin Türkiye’yi dışarıdan güçlerle yıkamayacağını anlayınca taktik deÄŸiÅŸtirip aynı dinden ve aynı milletten insanları kullanmaya baÅŸladığını ancak baÅŸarılı olamadıklarını vurguladı. 
Uysal: “Silahlı darbe giriÅŸimini silahsız güçlerle durduran millet olduk” 
Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ise 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında ÅŸehit olanlara Allah’tan rahmet gazilere ise acil ÅŸifalar diledi. Uysal etkinlikte yaptığı konuÅŸmada “15 Temmuz hain FETÖ darbe giriÅŸimi aslında Türk milletini ve Ä°slam coÄŸrafyasını kapital güçlere vermenin bir yoluydu. O gece bizler Çanakkale’de olduÄŸu gibi, Çanakkale ruhuyla sokaklara döküldük, millet olarak tankın, topun, tüfeÄŸin önüne silahlı darbe giriÅŸimini silahsız güçlerle durduran millet olduk. O zaman bizler ordu millettik. Kitaplarda hep Türk milleti, ordu milletti. Ama o gece millet ordu oldu ve sokaklara döküldü. Ve o gece 15 Temmuz bir kahramanlık destanıydı. Aslında 15 Temmuz ikinci bir Sevr dayatmasıydı. Aziz Türk Milleti o darbe giriÅŸimini kabul etmedi ve bir tarih yazdı. Rabbim inÅŸallah bizlerin birliÄŸini ve kardeÅŸliÄŸini daim eyler. Rabbim inÅŸallah dışardan ve içeriden fitne odaklarına karşı ülkemiz adına korur. Bizlerde sizlerle birlikte sabahlara kadar kamyonlarla, otobüslerle, taksilerle, ellerimizde bayraklarla yürüyerek sokaklardaydık” dedi. 
Etkinlikte görevli imam hatipler tarafından önce sela okundu ardından da Kur’an- Kerim tilaveti seslendirildi. 
Alanı dolduran binlerce kişiye Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo