Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli Sessiz Kalmadı!.

Ereğli Sessiz Kalmadı!.

Kdz.EreÄŸli Belediyesi tarafından baÅŸlatılan ’Halep’e uzat elini ’yardım kampanyasında toplanan 6 Tır’lık yardım konvoyu yapılan törenin ardından EreÄŸli’den yola çıktı.Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, sahil bandında düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada, Ä°lçe halkının kampanyaya önemli katkılar saÄŸladığını belirterek, ’Suriye halkının karşı karşıya kaldığı kış, açlık ve diÄŸer dertler nedeniyle vatanlarını yeterince savunamadığını söyledi.Türkiye Cumhuriyetinin bütün tarih boyunca olduÄŸu gibi muhtaç olan insanların yardına koÅŸtuÄŸu gibi Halep’e de sessiz kalmadığını belirten Kaymakam MadenoÄŸlu,"Bütün dünya bu dramı görmezlikten gelirken, buradaki olumsuz ÅŸartlara sessiz kalırken Türkiye Cumhuriyeti bütün tarih boyunca olduÄŸu, bütün muhtaç olan insanların yardıma koÅŸtuÄŸu gibi Halep’e de sessiz kalmamıştır. Halkımız yardım etmeye seve seve koÅŸmuÅŸtur. Türkiye’de 3,5 milyona yakın Müslüman kardeÅŸimiz mülteci konumunda. Bizim yardımsever devlet ve halkımızın yardımıyla hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar" dedi.

BAÅžKAN UYSAL, GURUR DUYUYORUM

28 Aralık’ta Büyük Anadolu Otelde stardı verilen yardım kampanyasında destek veren herkese teÅŸekkür eden Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ise yaptığı konuÅŸmada, “Dünya kültür mirası yok oluyor, oradaki insanlar ve çocuklarımız canlarını kaybediyorlar. Burada biz bunlara göz yumamazdık, kulaklarımızı kapatıp sessiz kalamazdık. Bu gönderdiÄŸimiz giyim ve gıda yardımları yerlerine biran önce ulaşır, oradaki dram içerisinde acı içerisinde yaÅŸayan kardeÅŸlerimize bir nebze olsun acılarını azaltır diye düşünüyorum. EreÄŸli ilçesi olarak halkımızın desteklerinden ötürü gurur duyuyorum"

YALNIZ KALMADIKLARINI GÖTERMEMİZ GEREKİYORDU

BeÅŸir DerneÄŸi EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Kemal Öztürk’te Halep’teki kardeÅŸlerimizin soydaÅŸlarımızın, yalnız kalmadıklarını göstermemiz gerekiyordu. Türkiye seferber oldu ve Halep için yardım kampanyaları baÅŸlattı. Halep’teki yaÅŸanan dramı hepimiz görüyor biliyoruz. BeÅŸir DerneÄŸi olarak krizin baÅŸlangıcından bu yana maÄŸduriyetleri gidermek için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. sınırımızda ve sınır dışında kurduÄŸumuz konteynır kent ve aÅŸ evi gibi kalıcı eserlerle Suriyelilerin acılarını paylaÅŸmaya çalışıyoruz. EreÄŸli’deki kardeÅŸlerimizle bu insanlık dramına sesiz kalmayacağını bildiÄŸimiz için bu yardı kampanyasını baÅŸlattık” diye konuÅŸtu. KonuÅŸmaların ardından EreÄŸli Ä°lçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından yaptırılan duanın ardından, 40 ton un ,gıda ,giyim ve yaÅŸam malzemelerinin bulunduÄŸu  6 tır Cilvegözü sınır kapısında Kızılay yetkilerine teslim edilmek üzere yola çıktı.

Törene, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutamı Kıdemli Deniz Kurmay Albay Aykut ManioÄŸlu, BEÃœ EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar,Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın eÅŸi Sevim Uysal,Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Esra Alpago, Ayhan Atay, AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı M.Fatih Çakır, Türk Metal Sendikası EreÄŸli Åžubesi BaÅŸkanı Metin Ercan ve Sendika Yöneticileri, Kdz.EreÄŸli Esnaf ve Sanatkarlar  Kooperatif BaÅŸkanı Hikmet Tezel, Muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo