Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'NİN DÜŞMANDAN KURTULUŞU

EREĞLİ'NİN DÜŞMANDAN KURTULUŞU

Tarihin bir döneminde Fransızların işgali altında iken 10 gün içinde kendini kurtaran ilk ilçe Karadeniz Ereğli’de, “düşman işgalinden kurtuluş töreni” gerçekleştirildi.


1920 yılında yaşanan düşman işgalinin 98. yıl dönümü nedeniyle Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda yapılan törende, Ereğli Kaymakamvekili Saim Eskioğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından Anıt’a çelenkler bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada, yarıda tutulan 3 adet Türk Bayrağı göndere toka edildi.

‘ŞANLI TARİH’ VURGUSU
Belediye Başkanı Uysal, kürsü konuşmasında, Ramazan Bayramı’nın ardından ‘kurtuluşun’ bayramını da yaşadıklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:
“Milli birlik ve beraberlik ruhunu en zor günlerde hiç kaybetmeden ortaya koyan Karadeniz Ereğli halkı 98 yıl önce verilen mücadelede olduğu gibi her zaman her koşulda bu birlik ve beraberliğini üst düzeyde tutacaktır. Tarihi şereflerle dolu bu kentte yaşamaktan gurur duyan biz; Nimet Hocaları, Recep Kahyaları şanlı tarihe imza atan ve bu savaşta şehit düşen büyüklerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Gelecek nesillerimiz böylesi büyük bir tarihe sahip olmaktan gurur duyacak ve bu şanlı tarihe Kdz Ereğli’mizde sahip çıkacaklardır.”
Konuşmanın ardından Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri gerçekleştirildi. Tören bitiminde ise Atatürk Anıtı arkasında bulunan Müdafa-yı Hukuk Cemiyeti kahramanlarının olduğu büstlerine karanfil bırakarak dua edildi.
Öte yandan, kutlama ve anma programı kapsamında Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda ‘el nakışı sergisi’ açılışı da gerçekleştirildi.

KATILIM
Törenlere CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Kumaş, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve muharip gaziler katıldı.

OLAY
Kdz. Ereğli 8 Haziran 1920'de Fransızlar tarafından işgal edildi. 10 gün içinde kendini kurtardı. Kdz. Ereğli, 18 Haziran 1920'de düşman işgalinden kurtuldu. 

EREĞLİ'NİN DÜŞMANDAN KURTULUŞU

Tarihin bir döneminde Fransızların işgali altında iken 10 gün içinde kendini kurtaran ilk ilçe Karadeniz Ereğli’de, “düşman işgalinden kurtuluş töreni” gerçekleştirildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo