Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli, masaya yatırıldı

Ereğli, masaya yatırıldı

Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın, bölge gazetecileri ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi ‘Saha Gezisi’, Elmas67 TV’de masaya yatırıldı.


Haber Hayat Gazetesi Sahibi Gazeteci DoÄŸan Gönüllü’nün hazırlayıp sunduÄŸu Ajanda’nın dün akÅŸamki canlı yayın konukları, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan ile DeÄŸiÅŸim Medya editörü Hüseyin Aksakal oldu.  2 saati aÅŸkın sürede, BaÅŸkan Uysal’ın gezisi ile birlikte 3 yılı aÅŸan görev süresini deÄŸerlendiren gazetecilerin ortak görüşü ise gerçekleÅŸtirilen saha gezisinin “maksat hasıl olmuÅŸtur” sözleri ile Uysal açısından olumlu sonuçlandığı oldu.
Programa, önceden alınan röportajlar ile Uysal, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) BaÅŸkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler DerneÄŸi (KGD) BaÅŸkanı Osman Sav’ın da görüşleri yansıdı. Belediye tarafından da kitapçık haline getirilen ve basın mensuplarına dağıtılan 22 kalem hizmet ve yatırımlar tek tek ele alındı.
Gönüllü’nün, meslektaÅŸları Kapan ile Aksakal’a yönelttiÄŸi soruların yanı sıra kendisinin de görüşlerini aktardığı program süresince Uysal’ın yaptıkları, yapamadıkları konuÅŸuldu, olması gerekenler yönünde de eleÅŸtirilerde bulunuldu.

KAPAN; TABLO HEYECANLANDIRDI
Gazeteci Kapan, Belediye’nin Belen sanayi Sitesi yanında 14 bin metrekare alana konuÅŸlandırdığı ’Belediye Åžantiyesi’nde kahvaltı ile baÅŸlayan ’Saha Gezisi’nin, daha ilk noktada BaÅŸkan Uysal’ı heyecanlandırdığını ifade etti.
Uysal’ın uzun süredir basın karşısına çıkmadığını, toplantıya ise Zonguldak bölgesinden kalabalık basın mensubunun katılmasının heyecanı ve isteÄŸini daha da arttırdığını gözlemlediÄŸini belirten Kapan, bazı küçük eksiklerle birlikte ’maksat hasıl olmuÅŸtur’ görüşünü paylaÅŸtığını söyledi.
Kapan, Belediyenin aslında azımsanmayacak çalışmalar yaptığını ancak, bunları yeterince duyuramadığını tekrarladığı konuÅŸmasında, terminalin doÄŸru yerde ancak alan olarak yetersiz olduÄŸunu da BaÅŸkan Uysal’a sorduÄŸunu hatırlattı.
Ä°lçedeki trafik olumsuzluÄŸuna da deÄŸinen Kapan, sorunun sadece yapılan ya da yapılmayan çalışmalardan kaynaklanmadığını, sürücülerin ’umursamaz’ tavırlarının iÅŸi daha da zorlaÅŸtırdığını örneklerle anlattı.
Kapan, bu konuda da eÄŸitimin son derece önemli olduÄŸunu vurguladığı sözlerinde “bu anlayış deÄŸiÅŸmedikçe, yapılması planlanan Kent Meydanı altındaki 700 araçlık park dahi yeterli olmayacaktır” dedi. En çok önemsediÄŸi çalışmanın ise Gülüç Köprüsü’nden kente giriÅŸte yer alan Potbaşı mevkisindeki eski Belediye Åžantiyesi’nin kaldırılması olarak gördüğünü anlatan Kapan, “böylece ÅŸehrin giriÅŸi açılmıştır. BaÅŸkan Uysal’ın önemsediÄŸi projelerden ilçeyi ’Kongre Merkezi’ haline getirmekti. Buradaki alana da ’Kongre Merkezi Binası’ yapmayı istiyordu. Ancak, geniÅŸ kapsamlı bir oyun parkı yapıldı. Bu da o bölgede önemli ihtiyaçtı” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

AKSAKAL: GENELÄ° GÃœZEL, BAZI TUTARSIZLIKLAR VAR
Gazeteci Aksakal, saha gezisinin olumlu ve güzel yanlarının ağırlıklı olduÄŸunu dile getirdiÄŸi konuÅŸmasında, BaÅŸkan Uysal’n bazı çalışmalarla ilgili açıkladığı rakamlara ve tarihler arasında ise zaman zaman tutarsızlıklar bulunduÄŸunu söyledi.
VatandaÅŸ olarak, Belediye BaÅŸkanının geleceÄŸe dair umut vermesini beklediÄŸini dile getiren Aksakal, sahib bandındaki spor parkındaki bazı etkinliklerin ücretli olmasını eleÅŸtirdi, Kemer mevkisindeki eski çöplük alanının rehabilitasyonu ile ilgili detay bilgilerin gerektiÄŸini, ilçe merkezindeki trafik sorununun giderilmesine yönelik çalışma yapılması ve kurulan yeni tesis ile ’memba kalitesinde içilebilir su’yun bir an önce verilmesini bekledikleri istedi. Aksakal en iyi çalışmalardan birinin de Sakindere’deki dere ıslah çalışması olduÄŸunu kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo