Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ FM’E KONUŞTU

EREĞLİ FM’E KONUŞTU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesinde, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, “geçmiÅŸteki Hüseyin Uysal ile bugünkü Hüseyin Uysal çok farklıdır, çok tecrübe edinmiÅŸtir” dedi.
Çakır, 91.7 frekansından yayın yapan EreÄŸli FM’de, Hakimiyet yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ın hazırlayıp, sunduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında, 24 Haziran seçimlerinde baÅŸvuruda bulunduÄŸu milletvekili aday adaylığının gerçekleÅŸmemesini, “EreÄŸli’nin güçlü bir milletvekili çıkarmasından rahatsızlık duyan kesimlerin, EreÄŸli’yi karalama adına yaptıkları uygulama” olduÄŸunu ileri sürdü.
Kendisinin bundan sora her hangi bir yere aday olmayı düşünmediğini, ancak, genel merkezin kararlarının ön planda olduğunu vurgulayan Çakır, şunları söyledi:
“(Kavgacı söylemi) Bizim siyasette bir yerlere geldiÄŸimizde, kendilerinin deÄŸer bulamayacak kiÅŸilerin çıkarttığı söylentilerdir. Åžu anda bu kadar büyük bir aile olan parti içinde beni de uygun görmeyen 3-4 isim olabilir. EÄŸer benimle ilgili böyle bir durum olsa, genel merkezimiz tekrar ilçe baÅŸkanlığına atamazdı.”

BELEDÄ°YE Ä°LE YENÄ° DÄ°YALOG SÃœRECÄ°
Göreve yeniden atanmasının ardından, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile daha iyi diyalog kurmaya başladıklarına dikkat çeken Çakır, şöyle dedi:
“Belediye baÅŸkanımız partimizin aÅŸure etkinliÄŸine katıldı, kendisi de bizi davet ettiler katıldık. Belediye ile birlikte EreÄŸli’ye hizmet etmeye çalışıyoruz, bizim ÅŸahıslarla hiçbir polemiÄŸimiz olamaz. Bizim ‘millete hizmet etmek için’ kurallarımız vardır. Bu kurallar aksadığında bir birimize söylemek zorundayız. Tabi ki dost acı söyler diye bir tabir var. Birileri etrafımızı sarıyorlar, doÄŸru bilgiyi alamıyorsunuz. ‘Çok doÄŸru gidiyorsunuz, her ÅŸey yolunda’ diyorlar, siz de bunlarla yürüyorsunuz.  Bu benim için de bütün koltukta olanlar için de geçerli. Ama benim, bir de sürekli eleÅŸtiren bir aÄŸabeyim vardır, ben onlardan not çıkarırım.
Belediye başkanımız ile iyi çizgilerdeyiz. Kendisine destek olmaya çalışıyorum. Yeni yönetim kurulumuz ile birlikte bundan sonraki toplantılarımızın daha verimli geçeceği kanaatindeyim.

CANDAN’IN ETKÄ°SÄ°!
Belediye baÅŸkanımız o dönemki milletvekilimizden (Ercan Candan) çok etkilendi, beraber hareket etti. Kendileri teÅŸkilatçılığı ve parti disiplinini çok iyi bilmedikler için seçilmiÅŸ bir belediye baÅŸkanı ve milletvekili ‘en yetkili isim’ gibi görüldü ve kimseye danışmadan yönetiriz denildi. GeçmiÅŸten siyasi tecrübeleri olmayınca yaÅŸayarak tecrübe edinildi. Biliyorsunuz biz, bir dönem milletvekili ile farklı düşüncelerimizi ortaya koyduk, genel merkezimiz ise kongrede bizden yana görüş ifade etti, tekrar göreve devam ettim.

BECEREMEDİK, AÇAMADIK!
O dönem Sayın Belediye BaÅŸkanımıza ‘siyasette yeni bir sayfa açılması gerekiyor’ demiÅŸtik. Beceremedik, açamadık. Sonra milletvekilimiz deÄŸiÅŸti Faruk Bey (ÇaturoÄŸlu) geldi. Dedik ki, güç zehirlenmesi yaÅŸamayın. 5 yıl buradayım, güç bende, yetki bende derseniz, ileride sunun eksikliÄŸini yaÅŸarsınız.

BUGÜNKÜ UYSAL ÇOK FARKLI
Åžu anda bunun tecrübeleri var. Yani geçmiÅŸteki Hüseyin Uysal ile bugünkü Hüseyin Uysal çok farklıdır, çok tecrübe edinmiÅŸtir. Ama siyasette keÅŸke yaÅŸamadan, büyüklerin, iÅŸi bilenlerin tavsiyesiyle bu durumlara gelsek daha iyi olurdu. Ama biz düne bakmıyoruz. Belediye baÅŸkanımızdır, evet bizler yanındayız. EreÄŸlimize daha çok hizmet etme noktasında nerede katkı koymamız gerekiyorsa koyarız. Grup toplantılarında da meclis toplantılarında da ÅŸu anda çok daha uzlaÅŸmacı tavır çıkıyor. Ä°yi gidiyoruz, inÅŸallah bunu devam ettirmek istiyoruz.”

ERTELENEN SÜREÇ YAŞADIK
Kapan’ın, “bu kadar geliÅŸme olumsuzluÄŸu genel merkez görmedi mi?” ÅŸeklindeki sorusuna Çakır, “Dönem dönem müfettiÅŸler yetkili isimler geldi. Görüşmeler de yaptık ama bu dönem baÅŸta 15 Temmuz gibi çok ciddi yönetimlere telaÅŸ getiren, zaman kaybettiren bir olay yaÅŸadık. Ardından yaÅŸanan seçimler yüzünden ertelenen bir süreç yaÅŸadık. Bunun için netice alamadık, herkes kendi penceresinden baktı. Normal zaman olsaydı, bu anlaÅŸmazlıklar çoktan masaya yatırılabilirdi” diye konuÅŸtu.

BÄ°Z SOKAÄžI DAHA Ä°YÄ° DÄ°NLERÄ°Z
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın görev süresinde yaptıkların ayönelik soruyu da deÄŸerlendiren AK parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, ÅŸunları kaydetti:
“Bugün çarşıya indiÄŸimizde görüyoruz; 4,5 yılda çok daha farklı iÅŸler yapılabilirdi. Yaptıklarımız var ama birlikte yürüseydik daha fazla yapabilecek ÅŸeylerimiz de vardı. Gülüç Köprüsü’nden Kepeze kadar olan yol yapıldı, Åžehit Ömer Halisdemir bulvarı çok güzel oldu, tüm etkinliklerimizde belediye bize yer tahsisinde bulundu. Allah’ı var, yer tahsisi konusunda hiçbir sıkıntı yaÅŸamadığımız gibi, her zaman kolaylaÅŸtırmıştır. Pazar yerinde belli düzenlemeler yapıldı. Ama yapamadıklarımız da var. Mesela Kent Meydanı çok önemli bir konuydu, iyi bir bütçe gerekiyordu. Belki çok daha istiÅŸare edilerek yapılması gereken bir olaydı. TrafiÄŸin çözümü noktasında iÅŸler yapabilirdik. Mesela, yine aynı fikirde olacağım; EreÄŸli’de yürüyen merdivenli üst geçit yapacağız. Ä°ÅŸ Bankası önünden çok rahatlıkla alt geçit yapılabilir. Zira bölgede trafik en çok yayalardan dolayı kesiliyor. Işıklandırmaları artırmamız lazım. Sokağı biz daha iyi dinleriz. TeÅŸkilatın Her mahallede temsilcisi, sandıkta baÅŸkan var. Yani haber alabilmek için bedava istihbarat var.”

BAÅžKANIMIZ ANKETE GÃœVENÄ°YOR
Fikri Kapan’ın, “aday belirleme süresinde Uysal’ın durumu ne olur?”sorusu üzerine Çakır, “Tabi ki, Ä°lçe BaÅŸkanlığının belirleyici bir durumu söz konusu deÄŸil. Anket mutlaka önemli. VatandaÅŸ anketi neticesinde ilçe il baÅŸkanları ile milletvekillerinin görüşleri mutlak alınacak. Son olarak da genel merkez karar verecek. BaÅŸkanımız da anketten çıkacak sonuçlara güveniyor” dedi

NEVSÄ° HAREKET EDEMEYÄ°Z!
“Uysal’a adaylık süresinde destek olacakmısınız?” sorusuna ise politik yanıt veren Çakır, şöyle konuÅŸtu:
“Yani yönetimimle konuÅŸmadan iÅŸ ciddiye binmeden bunu konuÅŸmak, ölümlü, yarın ne olacağını bilmediÄŸimiz bir dünyayı yaşıyoruz. Vakti, saati gelince erken siyasette konuÅŸmak insanları baÄŸlar, süreç geldiÄŸinde yönetim, kadın ve gençlik kollarını toplarız, mahalle temsilciliklerimizden de oradaki durumları öğreniriz. Ona göre bir karara varırız. Çünkü burada nevsi olarak bir ÅŸey söyleyemeyiz, teÅŸkilat adına söyleyeceÄŸiz. Severiz sevmeyiz, beÄŸeniriz beÄŸenmeyiz. Şöyle yol biraz daha yürüsün. Bu iÅŸler Kasım gibi netlik kazanır diye düşünüyorum. Ä°lk önce bizim mevcutta bir belediye baÅŸkanımız var. Bu baÅŸkanımız deÄŸerlendirilir, genel merkez olarak devamına karar verilirse zaten baÅŸka bir aday adayının çıkması yada olmasının bir anlamı olmaz. EÄŸer mevcut belediye baÅŸkanına ‘hizmetlerinizden dolayı teÅŸekkür ediyoruz, sizinle devam etmeyeceÄŸiz’ denilirse, o zaman diÄŸer aday adayları konusu gündeme gelir. Genel merkezimiz daha mevcut belediye baÅŸkanlarıyla ilgili bir kanaat belirtmedi.”

2014’Ãœ HATIRLATTI
Çakır, partilerinden fazla belediye baÅŸkan adayı çıkmasına yönelik soruda ise ‘sitem ve kinaye’ ile şöyle dedi:
“Belki birileri mevcudu az baÅŸarılı görüyordur, yada kendini çok baÅŸarılı gördüğü için adaylık düşünenler vardır. Ama biz geçen dönemi, 2014 yerel seçimlerini  iyi hatırlıyoruz. Aday adaylığına bu kadar raÄŸbet yoktu. Yani bu AK Parti’nin kazanma ihtimalinde, hele en son seçimde merkezde muhalefet partilerinin önünde oy alması, herkes kendince, etrafınca, çevresince deÄŸerlendirme yapıyor, kimileri kendinde bu yeteneÄŸi görüyor. Ama genel merkezimizin mevcut belediye baÅŸkanımızla ilgili bir karar vermedikten sonra bunların anlamını kamuoyuna bırakıyorum. 2014’de ’AK parti seçimi kesin alır’ diyenlerin sayısı oldukça azdı. 2019’da ise AK Parti’nin kazanma ihtimali daha yüksek deyip aday olunabiliyor. Burada önemli olan kimseyi kırmadan süreci yürütmek, sizin bir birinizi eleÅŸtirmenizle aday deÄŸiÅŸecek deÄŸil. Dolayısıyla bir birinin eksiklerine deÄŸil, tamamlama yönüne gitseler çok daha faydalı olacaktır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo