Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Erdemir yönetiminden önemli açıklamalar!

Erdemir yönetiminden önemli açıklamalar!

Baktır: “Ä°stihdam konusuna gelince; Ä°sdemir’de 5 milyon ton, Erdemir’de ise 4 milyon ton üretiyoruz. Erdemir’de çalışan arkadaÅŸlarımızın sayısı taÅŸeronlar hariç 6 bin kiÅŸidir. 4 milyon tonla 6 bin kiÅŸi çalışıyor. Ä°sdemir’de ise 5 milyon tona karşılık 4800 kiÅŸi çalıyor. Biz 1200 kiÅŸi fazlayız diyeceÄŸim ama lütfen bunu yanlış algılamayın, biz arkadaÅŸlarımızla birlikte devam ediyoruz ve bu konuda ısrarcıyız.”


Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubu yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, grubun yılın ilk 6 ayında, geçen yıl elde edilen karlılık rakamlarını yakaladığını bildirdi.
Baktır, Erdemir Göztepe Tesisleri’nde düzenlenen ’basınla buluÅŸma’ toplantısında yaptığı konuÅŸmada, EreÄŸli gurubunun bundan böyle “Ordu YardımlaÅŸma Kurumu (Oyak) Maden Metalürji Grubu” olarak adlandırılacağını söyledi. Grubun hedefleri, yatırımları ve sosyal sorumluluk projelerine iliÅŸkin bilgiler aktaran Baktır, özetle ÅŸunları kaydetti:

Bu senenin ilk yarısında 4.6 milyon ton…
“EreÄŸli Grubu, aslında bundan böyle Oyak Maden ve Metalürji Gurubu olarak adlandırılacak. Oyak Maden ve Metalürji Gurubu, 7 tane ÅŸirketten kuruludur. 2’si yurtdışı ve 5’i yurtiçidir. Gurup oyarak Haziran ayını yaklaşık 2,5 milyar dolar ciro ile kapattık. Bu 4 milyar dolarda olabilirdi ama geçen seneki üretimimizle benzer bir ÅŸekilde devam ediyoruz. Geçen seneki üretimimiz yaklaşık 9 milyon ton seviyesindeydi. Bu senenin ilk yarısında 4.6 milyon ton civarındadır. Ä°lk 6 ayda 510 milyon dolar seviyesinde karımız oldu. ’Sürekli yüksek kar elde ediyorsunuz’ diyorlar ama çok yüksek kar elde ettiÄŸimizi düşünmüyorum. Daha fazla kar elde ekmek Türkiye açısından da kurum açısından da daha yararlıdır. 

“Piyasa deÄŸerimiz ise 8.2 milyar dolar…”
Er Maden’i; Ä°sdemir ve Erdemir’i finanse ettiÄŸimizi düşünürsek, yaklaşık 8 ila 10 milyar dolarlık bir yatırım tutarıdır. Piyasa deÄŸerimiz ise 8.2 milyar dolar seviyesindedir. Geçen seneki 500 milyon dolar olan ihracatımız, bu sene ilk 6 ayda 440 milyon dolar seviyesindedir. Sanıyorum, bu yıl 100 milyon doları göreceÄŸiz. Böyle saÄŸlıklı bir yapı çerçevesinde EreÄŸli Gurubuna baktığımızda Dünya’da üretim açısından birinci sıradayız. Mali veriler yüksek öz kaynakta Dünya’da birinci sıradayız.
Belli bir karı elde eden, bu kadar Pazar payı etkinliği olan bir şirket yatırımlarını büyütmeye devam etmek zorundadır. Örnek olarak sadece Erdemir olarak söylüyorum; son bir buçuk yılda yaklaşık 350 milyon dolar seviyesinde yatarım harcaması yapmış, yatırım planlaması yapmış ve devam eden harcamaları vardır.

Ä°stihdam konusu…
Ä°stihdam konusuna gelince; Ä°sdemir’de 5 milyon ton, Erdemir’de ise 4 milyon ton üretiyoruz. Erdemir’de çalışan arkadaÅŸlarımızın sayısı taÅŸeronlar hariç 6 bin kiÅŸidir. 4 milyon tonla 6 bin kiÅŸi çalışıyor. Ä°sdemir’de ise 5 milyon tona karşılık 4800 kiÅŸi çalıyor.
Biz 1200 kiÅŸi fazlayız diyeceÄŸim ama lütfen bunu yanlış algılamayın, biz arkadaÅŸlarımızla birlikte devam ediyoruz ve bu konuda ısrarcıyız. Biz arkadaÅŸlarımızla devam edeceÄŸiz. Çünkü ülkenin en büyük ihtiyaçlarından birisi üretim ve istihdamdır. Bunu saÄŸlamak için hem sana hissedarımız hem de kurumumuz olarak son derece kararlıyız.”

Yerele, pozitif ayrımcılık!
Baktır, yere değerlere mutlaka pozitif ayrımcılık yapacaklarını da belirterek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Pozitif ayrımcılık, eÅŸitler arasında tercih sebebimizdir. Bizim, buradaki arkadaÅŸlarımıza öncelik hakkımız vardır. EÅŸitler arasında öncelik hakkı vereceÄŸimiz konusunda söz verdik. Geçen sene özellikle yerelden mal ve hizmet kapsamında yaklaşık yüzde 35’di ÅŸimdi yüzde 45 seviyelere çıktı. Bunu, yüzde 50’nin üzerinde olmasını hedefliyoruz. Yerel tarafı ve burudaki etrafı son derece önemsiyoruz. Özellikle 6000 bordrolu çalışanımız var. 1800 civarında taÅŸeron olarak aldığımız hizmetliler var. Bize hizmet veren müteahhitler hariç, böyle baktığımızda hemen hemen 8000 kiÅŸiye istihdam saÄŸlıyoruz.
Sosyal sorumluluÄŸumuzu yerine getirmek konusunda da kararlıyız ancak bunu yerine getirirken karşımızda mutlaka bir kamu kurumu olması lazım. Kamu kurumunun topluma fayda saÄŸlaması ve topluma hizmet etme konusunda; hem saÄŸlık hem de eÄŸitim konularında belli çalışmalarımız var.”

Yerli otomobil ve üniversite konusu!
Gazetecilerin soruları üzerine de konuşan Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, yerli otomobil konusu ve ilçeye kurulması beklenen Metalürji Fakültesi hakkında bilgiler aktardı. Baktır, şu ifadeleri kullandı:
“Oyak kurumunun, Renault ile ortaklığı vardır. Oradaki sözleÅŸmelerden kaynaklanan çözmemiz gereken veya çözülmesi gereken konular vardır. Dolayısıyla bu konuda her hangi bir adım atma gibi handikabımız vardır. Ama geçmiÅŸ yıllardaki sözleÅŸmelerden kaynakladır. Aslında Oyak bu anlamda Renault’un içindedir. Orada devam edecektir.
Metalürji okulu ile ilgili olarak ise o konuda hem yerel teÅŸkilatlarla, hem sayın vekilimizle görüştüm. Kendi arkadaÅŸlarımla da konuÅŸtum. Henüz oluÅŸmuÅŸ koÅŸul ve kural yoktur. Sadece konuÅŸmalar var. Ama özellikle saÄŸlık ve eÄŸitim konusunda elimizden gelen her türlü desteÄŸi topluma vermeye hazırız. Metalürji okulu olur mu olmaz mı ona bakarız ama saÄŸlık ve okullarla ilgili arkadaÅŸlarımızın çalışmaları vardır. Sanırım bir ay içinde çok net bilgileri aktarırız.”

-KATILIM-
Zonguldak, EreÄŸli ve Alaplı’dan çok sayıda gazetecinin davet edildiÄŸi toplantıya; kurum adına ise Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Murahhas Aza Ömer Baktır yanı sıra Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Mali Ä°ÅŸler Genel Müdür Yardımcısı Nezih Tunalı, Ä°ÅŸletmeler Genel Müdür Yardımcısı Vekili Aydın Duman, Ä°nsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Aylın VelioÄŸlu, Satın Alma Direktörü Berk Onay, Gurup Kurumsal Ä°liÅŸkiler Koordinatörü Banu Kalay Erton, Gurup Pazarlama ve Satış Koordinatörü BaÅŸak Turgut, Gurup Finansal Yönetim ve Meli Ä°ÅŸler Koordinatörü Berk Hacıgüzeller ve Gurup Satınalma Koordinatörü Ä°smail KürÅŸad Korkmaz katıldılar.  

Erdemir yönetiminden önemli açıklamalar!

Baktır: “Ä°stihdam konusuna gelince; Ä°sdemir’de 5 milyon ton, Erdemir’de ise 4 milyon ton üretiyoruz. Erdemir’de çalışan arkadaÅŸlarımızın sayısı taÅŸeronlar hariç 6 bin kiÅŸidir. 4 milyon tonla 6 bin kiÅŸi çalışıyor. Ä°sdemir’de ise 5 milyon tona karşılık 4800 kiÅŸi çalıyor. Biz 1200 kiÅŸi fazlayız diyeceÄŸim ama lütfen bunu yanlış algılamayın, biz arkadaÅŸlarımızla birlikte devam ediyoruz ve bu konuda ısrarcıyız.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo