Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR… KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK…

ERDEMİR… KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK…

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde kurulu kısa adı Erdemir olan EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir), toplumun geliÅŸimine katkı saÄŸlayacak çalışmaları sürdürdüğü bildirildi.


Erdemir Kurumsal Ä°letiÅŸim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını paydaÅŸlarına daha fazla deÄŸer katacak, uzun soluklu, kapsamı ve etki alanı yüksek olacak ÅŸekilde sürdürmek üzere KSS politikasını yürürlüğe koyduÄŸu, öncelikli alanlarını ve KSS çalışmalarının genel ilkelerini tanımladığı belirtildi. Bu doÄŸrultuda ise Erdemir ’iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi’, ’biyoçeÅŸitlilik’ ve ’üniversitelerle iÅŸbirliÄŸi/sanat’ olmak üzere belirlenen üç alanda proje yürütüldüğü ifade edildi.

OSMANLI ÇİLEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Açıklamada, sürdürülebilir geliÅŸme yaklaşımını tüm süreçlerine entegre ettiÄŸi kaydedilen Erdemir’in, en önemli ortak sermaye olarak gösterdiÄŸi çevrenin korunmasına özel bir önem verdiÄŸi vurgulandı.
Çevre performansını sürekli geliÅŸtirme hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüğü anlatılan Erdemir’de, üretim yaptığı bölgede biyoçeÅŸitlilik ve ekosistemi korumak amacıyla çalışmalar yürüttüğü aktarıldı.
Osmanlı Çileği yetiştiriciliğinin teşvik edilmesine yönelik projenin ön araştırma çalışmalarını gerçekleştirerek uygulanabilirliğinin araştırıldığı dile getirilen açıklamada, özetle şöyle denildi:
Hedef belirtildi
“2016 yılında fiilen baÅŸlayan proje, Kdz. EreÄŸli Kaymakamlığı’nın destekleri ve proje ortaklarımız olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Ä°lçe Müdürlüğü, EreÄŸli Milli EÄŸitim Müdürlüğü ile Osmanlı ÇileÄŸini YaygınlaÅŸtırma ve Ãœreticilerini Koruma DerneÄŸi’nin katkıları ile devam ediyor.
Kdz. Ereğli ile özdeşlemiş bir ürün olan, rengi, kokusu ve tadıyla diğer çilek türlerinden ayrılan Osmanlı Çileğinin üretimi bilindiği üzere son yıllarda oldukça azaldı. Bu proje ile Osmanlı Çileği yetiştiriciliğinde modern tarım teknolojisine geçilerek girdi maliyetlerinin azaltılmasını, üretim miktarının artırılmasını, ekonomik kazanç oranının yükseltilmesini ve sürdürülebilir hale gelmesini amaçlıyoruz. 3 yıl sürmesini planladığımız bu projenin bölgemizde Osmanlı Çileğinin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasına, yerel istihdama ve Osmanlı Çileğinin koruma altına alınmasına katkı sağlamasını hedefliyoruz.
5 bin adet çilek fidesi..!
016 yılı sonunda akademik ve teknik konularda iÅŸbirliÄŸi yaptığımız Gıda Tarım ve Hayvancılık Ä°lçe Müdürlüğü, EreÄŸli Milli EÄŸitim Müdürlüğü ile Osmanlı ÇileÄŸini YaygınlaÅŸtırma ve Ãœreticilerini Koruma DerneÄŸi ile bir protokol imzalandı. Öncelikli olarak çilek fideleri kültür laboratuvarlarında çoÄŸaltılmak üzere Antalya’ya gönderildi. EÅŸ zamanlı olarak iklim koÅŸuları bakımından uygun olan Kdz. EreÄŸli Kocaali Mahallesi’nde üretim alanı olarak belirlenen arazi toprak zenginleÅŸtirme çalışmaları yapılarak çilek üretimine elveriÅŸli hale getirildi.  Nisan ayında da 5 bin adet çilek fidesi toprakla buluÅŸtu.
Çilek fidelerinin toprakla buluşmasına kadar geçen sürede öncelikle arazide çok ciddi çalışmalar yürütüldü; arazi temizlendi, arazideki seviye farkı giderilmeye çalışıldı, toprak ve kum takviyesi ile toprak özellikleri iyileştirildi, toprak ıslah edildi. Damlamalı sulama sistemi kuruldu ve proje takvimine uygun olarak çok kısa bir sürede 5 bin adet fidenin dikimi gerçekleştirildi.
Tefrişine başlanılacak!
3 yıl sürmesi planlanan projede kaliteli fide yetiÅŸtirilmesine öncelik veriliyor ve 5 bin adet fidenin bu yıl 15 bine çıkarılması hedefleniyor. Ekim 2017’de bu fidelerin toprakla buluÅŸmasının ardından Mayıs-Haziran 2018’de ise ilk meyve hasadı öngörülüyor.
Diğer yandan projenin önemli başka bir adımını da eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri oluşturuyor. Bizzat üretimde yer alacak çiftçi sayısı kısıtlı olmakla birlikte hedefimiz bölgede mümkün olduğunca çok sayıda çiftçiyi modern tarım teknikleriyle ekonomik anlamda sürdürülebilir Osmanlı çileği yetiştiriciliği konusunda teşvik etmek, bu konuda eğitmek ve bilinçlendirmek. Bunun için arazide bulunan binanın bir eğitim alanına dönüştürülmesine yönelik inşaat ve tadilat çalışmaları yürüttük. Fidelerin korunması için soğuk oda da kurulan binada üretimi gerçekleştirecek çiftçilerin ihtiyaç duyabilecekleri her türlü donanım ve bir eğitim salonu yer alıyor. Tamamlanmak üzere olan inşaat çalışmaları bittiğinde tefrişine başlanacak.
Kurumlara teÅŸekkür…
Osmanlı Çileği yetiştiriciliğinde kaliteli fide temin edebilmek işin kilit noktalarından birini oluşturuyor. Sağlıklı ve kaliteli fide bulabildikçe Osmanlı çileği üretimini sürdürülebilir kılmak mümkün. Bizim de öncelikli olarak odaklandığımız noktalardan biri bu. Diğer yandan bu ürünün yetiştiriciliğini ekonomik olarak cazip hale getirmek gerekiyor. Aslında mevcut durumda ürüne talep konusunda bir sıkıntı yok. Ancak Osmanlı çileği üretiminde modern tarımın getirdiği avantajları en üst seviyede kullanabilirsek girdi maliyetlerini azaltmak, verimi artırmak ve çifte kazanç elde etmek mümkün. Bu konuda bilinçlendikçe daha çok sayıda çiftçimizin Osmanlı çileği yetiştiriciliğine yöneleceğine inanıyoruz.
Bu vesile ile bizim için çok deÄŸerli olan bu projenin hayat bulmasındaki destekleri için Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Sayın MadenoÄŸlu baÅŸta olmak üzere proje ortaklarımız Ä°lçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü yetkilileri ile Osmanlı ÇileÄŸini YaygınlaÅŸtırma ve Ãœreticilerini Koruma DerneÄŸi BaÅŸkan ve Yönetim Kurullarına ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz.”
GÃœVENLÄ° ÃœRETÄ°YORUM PROJESÄ°
Kapsamlı aktarılan açıklama ayrıca, 2015 yılında Erdemir Ä°SG performansını geliÅŸtirmek amacıyla “Güvenli Ãœretiyorum” projesinin baÅŸladığı bildirildi. Bu konuya iliÅŸkin ise ÅŸu ifadeler kullanıldı:
“2016 yılında Proje kapsamında Erdemir’de ve grup ÅŸirketi Ä°sdemir’de tüm çalışanların benimseyeceÄŸi ve kazasız çelik üretimi anlayışını gönüllü olarak yaygınlaÅŸtıracakları, sürdürülebilir güvenlik kültürünün oluÅŸturulması için Davranış Odaklı Güvenlik Yönetimi temelli çalışmalar gerçekleÅŸtirildi. 2017 yılında ise üretimin farklı aÅŸamalarında yer alan 148 çalışanla gerçekleÅŸtirilen 18 oturum sonucunda Odak Grubu raporuna ve çıkan sonuçlar üzerinden 855 çalışanla gerçekleÅŸtirilen görüşmelerin ardından da Saha AraÅŸtırması raporuna ulaşıldı. Önümüzdeki dönemde öncelikle saha araÅŸtırması çıktılarına baÄŸlı olarak grup içi iÅŸ yapış biçimlerinin iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi uygulamalarının daha da geliÅŸtirilmesi amaçlanıyor. Erdemir ve Ä°sdemir bu çalışmalar kapsamında elde ettiÄŸi deneyimi ve güvenlik kültürü anlayışını tedarikçilere, yüklenicilere, çalışan ailelerine kadar uzanan geniÅŸ bir paydaÅŸ grubuna yansıtmayı amaçlıyor.”
ÇELİK VE YAŞAM HEYKEL YARIŞMASI
Açıklamada vurgulanan diÄŸer konu ise kurumun sanatsal faaliyetleri oldu. Erdemir’in, üretimini yaptığı çeliÄŸin insan yaÅŸamındaki vazgeçilmez yerini sanat yoluyla vurgulamak ve Türkiye’de sanat eÄŸitimini desteklemek amacıyla “Çelik ve YaÅŸam” Heykel Yarışması gerçekleÅŸtirildiÄŸi hatırlatılarak ÅŸu bilgilere yer verildi:
“Türkiye’deki üniversitelerde lisans ve lisansüstü seviyede heykel eÄŸitimi alan öğrencilere yönelik yarışmanın bu yıl dördüncüsü gerçekleÅŸtirildi.  Yarışmaya katılan öğrenciler eserlerinde çelikle sanatı buluÅŸtururken, eserlerin yapımında bizzat Erdemir’in ve Ä°sdemir’in ürettiÄŸi çeliklerin kullanılması, yarışmayı Erdemir’e özel kılıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ãœniversitesi (MSGSÃœ) iÅŸbirliÄŸiyle düzenlenen Yarışmaya bu yıl 14 üniversiteden 122 öğrenci katıldı. Seçici Kurul’un deÄŸerlendirmesi sonucunda 18 eser ödüle 30 eser de sergilenmeye deÄŸer bulundu. Eserler ilk kez 15-30 Mayıs tarihleri arasında MSGSÃœ Tophane-i Amire Tek Kubbe Salonu’nda, ardında da temmuz ayında Kdz. EreÄŸli’de,  aÄŸustos ayında DivriÄŸi’de sergilendi. Çelik ve YaÅŸam kapsamındaki eserlerin, sanatseverlerle buluÅŸması yıl boyunca düzenlenecek sergilerle devam edecek. Erdemir 2 yılda bir yarışmayı geçekleÅŸtirmeyi hedefliyor.
BAÄžIÅž VE YARDIMLAR
Bu projelere ek olarak Erdemir, iyi bir kurumsal vatandaş ve çözüm ortağı olarak toplumsal ihtiyaçların giderilmesine katkı sağlamak üzere ayni ve nakdi yardım ve bağışlar da gerçekleştiriyor. Erdemir bu kapsamda da öncelikli alanlarını netleştirdi. Ülkemizde temel ihtiyaç alanlarından hareketle Eğitim ve Sağlık öncelikli alanlar olarak belirlendi.
Her iki alanda da bölgeye en yüksek faydayı saÄŸlayacak ÅŸekilde çalışmalar yapılması için bölge kamu kurum ve kuruluÅŸlarının iÅŸbirliÄŸiyle ihtiyaçları belirlemeye karar verildi ve öncelikle EreÄŸli ve Ä°skenderun’daki saÄŸlık ve eÄŸitim kurumlarıyla ön görüşmeler tamamlandı. Devlet hastanelerinde görev yapan hekimlerimize geliÅŸmiÅŸ tanı, hastalara da geliÅŸmiÅŸ tedavi imkanları sunularak, uzun süre sıra beklemeksizin tanı hizmetlerinin alınması için bu kurumlara cihaz, donanım desteÄŸi saÄŸlanacak. Ayrıca ihtiyaç sahibi devlet okullarımızda, öğrencilerimizin çaÄŸdaÅŸ ve bilime dayalı ortam ve ekipmanlar ile çalışması, öğretmenlerimizin bilgilerini uygulamalı olarak daha kaliteli ÅŸekilde aktarabilmesine katkı saÄŸlamak üzere laboratuvar ve kütüphane kurulması için yine her iki bölgede kamu kurumlarıyla ön görüşmeler baÅŸlatıldı.”
ENDÃœSTRÄ° 4.0
Son olarak ise teknoloji alanındaki gelişmeler değerlendirilerek şunlar kaydedildi:
“En önemli amacı elimizdeki veriden azami fayda saÄŸlamak ve veriyi yorumlama gücümüzü arttırmaktır. OYAK Maden Metalürji Grubu olarak dijital dönüşüm projelerimizin merkezine ’bilginin gücünü’ koyduk.
2015 yılında hazırladığımız ’Erdemir Grubu Bilgi Teknolojileri 5 Yıllık Dijital Dönüşüm Planı’ kapsamındaki projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerin başında da OYAK Maden Metalürji Grubu’nun sipariÅŸten sevkiyata ana süreçlerinin teknolojik platformunun modernizasyonu yer alıyor. ’Demir Adam’ olarak isimlendirdiÄŸimiz projemizi 2018 yılında devreye alacağız.
Müteakiben, veriyi bilgiye, bilgiye de aksiyona dönüştürebileceÄŸimiz büyük veri ve analitik projelerini baÅŸlatacağız. Hedefimiz, en yeni teknolojik altyapı ve donanım ile süreçlerimizi daha çevik hale getirmek ve müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımaktır. Grup olarak, dijital dönüşümü çok önemsiyor ve bu yolculuktaki projelerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo