Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR’DEN TARİHİ ORTAKLIK!.

ERDEMÄ°R’DEN TARÄ°HÄ° ORTAKLIK!.

Erdemir Grubu, Ä°sdemir’in üretimini desteklemek , ilave endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak, etkin ve verimli bir yönetimle maliyetleri azaltmak amacıyla, yeni bir gaz ayrıştıma tesisi kurmak için Alman Linde Grup ile % 50-% 50 oranda bir ortaklık için niyet mektubu imzaladı.

Açıklama aynen şöyle;

Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi, sektörünün lideri ve öncüsü Erdemir Grubu, yepyeni bir yatırıma imza atıyor. Erdemir Grubu, Ä°sdemir’in üretimini desteklemek için, ihtiyacı olan ilave endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak, etkin ve verimli bir yönetimle maliyetleri azaltmak amacıyla, yeni bir gaz ayrıştıma tesisi kurmak üzere Alman Linde Grup Türkiye kolu ile % 50-% 50 oranda bir ortaklık yapısıyla hareket etmek üzere niyet mektubu imzaladı. Erdemir Grubu’nun 50 yıllık tarihinde hayata geçireceÄŸi ilk yabancı ortaklık olacak bu yeni ÅŸirket, yeni endüstriyel gaz üretim tesisinin yatırımını üstlenecek., tasarımı ve inÅŸası Linde Mühendislik birimine ait olacak teknoloji harikası bu tesisi 20 aydan kısa bir sürede hizmete sokacak ve Ä°sdemir’in mevcut gaz üretim tesislerinin mülkiyetini devralmaksızın iÅŸletilmesinden ve bakımından sorumlu olacak.  Ä°skenderun’da kurulacak yeni tesis ile Ä°sdemir’in oksijen üretim kapasitesi %14 ve azot üretim kapasitesi % 45 oranında artmış olacak.

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır konuyla ilgili olarak; “Ä°sdemir’in demir-çelik üretimi için temel girdilerinden olan endüstriyel gazlara ihtiyacı hızla artıyor. GeliÅŸmiÅŸ ülkelerdeki demir çelik ÅŸirketlerinde yardımcı tesislerin, konusunda uzman ÅŸirketler tarafından iÅŸletilmesi geniÅŸ uygulama alanı olan bir iÅŸ modelidir. Bu çerçevede var olan ihtiyacın geleceÄŸe yönelik olarak optimum yatırım ve iÅŸletme maliyetiyle karşılanması, Ä°sdemir’in kendine yetecek üretimi yapabilmesi ve tüm tesislerinin maksimum güvenilirlik ve verimlilikle, ve minimum maliyetle iÅŸletilmesi ortaklığın temel amaçlarıdır. Aynı zamanda bu uluslararası iÅŸ modeli Erdemir Grubu’nun Dünya Klasında Åžirket olma hedefini gerçekleÅŸtirme yolunda önemli bir adım olacaktır.

Grubun 50 yıllık tarihinde kuracağı ilk yabancı ortaklık olması ve diÄŸer ortağımızın da endüstriyel gazlar alanında dünya lideri Linde olması bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Avrupa sanayisinin lider ve en köklü firmalarından biri olan Linde’nin, eÅŸit koÅŸullarda bir ortaklığın içinde olma niyeti ve bu projenin temelden bir “greenfield” yatırımı içeriyor olması, Linde’nin Erdemir Grubu’na ve Türkiye’ye duyduÄŸu güvene iÅŸaret etmektedir.” dedi.

Linde Grup CEO’su Dr. Wolfgang Büchele bu ortaklıkla ilgili “Türkiye çelik sektörü lideri Erdemir Grubu ile yapacağımız bu ortaklıktan dolayı çok memnunuz. Bu yatırımı hayata geçirerek büyüyen Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor ve müşterilerimiz için nasıl katma deÄŸer yarattığımızı ortaya koyuyoruz.” dedi.

Erdemir Grubu Hakkında:

Erdemir Grubu’nun ana ÅŸirketi EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları TAÅž. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun ÅŸirketleri; yassı ve uzun çelik üreten Ä°sdemir, Sivas ve Malatya’da maden sahaları bulunan Erdemir Maden, Romanya’da silisli çelik üreten Erdemir Romanya, Grup ÅŸirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren Erdemir Mühendislik ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan Erdemir Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan Erdemir Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluÅŸlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır.

www.erdemirgrubu.com.tr 

Linde Grup Hakkında:

 

2014 mali yılında 17,047 milyar Euro’luk bir ciro üreten Linde Grup, 100 ülkede faaliyetleri ve yaklaşık 65.000 çalışanıyla dünyanın en büyük endüstriyel gaz ve mühendislik firmalarından biridir. Uzun vadede karlı bir büyüme saÄŸlamayı hedefleyen Linde Group, ileri görüşlü ürün ve hizmetlerle uluslararası faaliyetlerinin kapsamını geniÅŸletmeye odaklanmaktadır. Linde Grup hissedarlarına, iÅŸ ortaklarına, çalışanlarına, topluma ve çevreye karşı dünyanın dört bir tarafındaki ticaret alanlarının, bölgelerinin ve lokasyonlarının her birinde sorumlu davranmaktadır. Åžirket, müşteri deÄŸeri ile sürdürülebilir kalkınmayı birleÅŸtirmeyi hedefleyen ürün ve teknolojiler üretmek konusundaki kararlılığını sürdürmektedir.

Linde Group’un kurucusu Alman bilim adamı ve mühendis Carl Von Linde (11 Haziran 1842 – 16 Kasım 1934) bir soÄŸutma sistemi icat etmenin yanı sıra ilk endüstriyel kapsamlı hava ayrıştırma ve gaz sıvılaÅŸtırma süreçlerini icat etmiÅŸtir. Linde 1895 yılında buna iliÅŸkin patent baÅŸvurusunda bulunmuÅŸtur.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo