Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Er meydanı 226 sporcu gördü!

Er meydanı 226 sporcu gördü!

Kispetlerini giyen pehlivanlar er meydanına çıkarak güreşti. Başpehlivanlık müsabakasında mücadele veren Hamza Köseoğlu rakibini yenerek şampiyon oldu.


Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, bu yıl 31.’si düzenlenen DaÄŸköy YaÄŸlı GüreÅŸleri gerçekleÅŸtirdi.
Edinilen bilgiye göre Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu Belediye BaÅŸkanlığı ve Kozlu Gençlik Spor Merkezi tarafından organize edilen 31. DaÄŸköy YaÄŸlı GüreÅŸleri, ilçeye baÄŸlı DaÄŸköy YaÄŸlı GüreÅŸ Tesisleri’nde baÅŸladı. Küçük pehlivanların güreÅŸ müsabakalarıyla baÅŸlayan yaÄŸlı güreÅŸlerde, ÅŸehitler anısına Kur’an-ı Kerim okundu. 226 sporcunun katıldığı organizasyonda aÄŸalık seçiminde 100 bin lira ödeyen iÅŸ adamı Tahsin Karaarslan aÄŸa seçildi. 
“Ä°badet hükmünde bir spor”
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar törende yaptığı konuşmada, güreşin ata sporu kavramıyla özdeşleştiğini söyledi. Pehlivanlığın itibarlı olduğunu anlatan Çınar, şöyle dedi:
“Allah, Bismillah, Salavat ile Kur’an ile dua ile yapılan bir spordur. Ä°badet hükmünde bir spordur. Milli kültürümüz, binlerce yıldan gelen bize tarihle baÄŸlarımızı saÄŸlayan çok önemli bir spor. ÇocukluÄŸumda hatırlıyorum, pehlivanlar parmakla gösterilirdi. Pehlivanlık asaletin ve itibarın vesilesiydi. EÄŸer bir pehlivan, doÄŸru olmayan bir iÅŸ yaparsa ’sen pehlivansın, sana yakışmaz’ denilirdi. Bugün elbette pehlivanlık çok itibarlı bir mevki ama popüler kültür ile birlikte güreÅŸe olan ilginin azalmasıyla birlikte insanların geçmiÅŸteki kadar pehlivanlara bilmedikleri için o itibarı göstermediklerine de ÅŸahit oluyoruz.”
Amaç, gelecek nesillere aktarmak
Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, müsabakalarda emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ederek “binlerce yıllık geçmiÅŸi olan ata sporu olarak kabul ettiÄŸimiz yaÄŸlı güreÅŸlerin ilçemizde adeta geleneksel hale gelmiÅŸ şölenini birlikte kutluyoruz. EmeÄŸi geçenlere ayrı ayrı teÅŸekkürü borç biliyorum” dedi.
Kozlu Belediye BaÅŸkanı Kerim Yılmaz ise mirası layıkıyla gelecek nesillere sevdirme çabası içerisinde olduklarını belirterek, “ata yadigarı yaÄŸlı güreÅŸlerin yüzyıllardır kuÅŸaktan kuÅŸaÄŸa aktarılarak günümüze kadar ulaÅŸmış ve coÅŸkuyla kutlanan kültürel bir spor etkinliÄŸi haline dönüşmüştür. CoÅŸkuyla kutladığımız, insanlarımızı birbirine kaynaÅŸtırmak kırgınlıkları, dargınlıkları ortadan kaldırmak adına güzel bir etkinlik. Bu güzel mirası layıkıyla yaÅŸatmak ve gelecek nesillere sevdirme çabası içerisindeyiz” diye konuÅŸtu.
Şampiyon Hamza Köseoğlu oldu
Müsabakalarda birincilikleri, minik 1’de Enes Danışman, minik 2’de Deniz Demir, teÅŸvik 1’de Alperen Atar, teÅŸvik 2’de Semih Karagöl, tozkoparanda Kazım Işık, ayakta Ahmet OÄŸuz, deste küçük boyda Sefa Yılmaz, deste büyük boyda Temel AltıntaÅŸ, küçük orta küçük boyda Erdal Duman, küçük orta büyük boyda Yusuf ErdoÄŸan, büyük ortada Adem Altun, baÅŸaltı boyunda Atilla Balcı oldu.
BaÅŸpehlivanlık müsabakasında rakibi Ä°smail Koç’u yenen Hamza KöseoÄŸlu ÅŸampiyonluk madalyası ve kupanın sahibi oldu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo