Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Engelli ve yaşlılık aylığı alan engellilere müjde

Engelli ve yaşlılık aylığı alan engellilere müjde

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ta, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engelli ve yaşlılık maaşı alan vatandaşların beklediği müjdeli haberin Resmi Gazetede yayımlandığını bildirdi.
Şirin, gazetecilere açıklamasında, engellilerin yıllardır devamlı gündeme getirdikleri ve merakla bekledikleri 2022 sayılı engelli maaşlarının aylığa dönmesi Resmi Gazetede yayımlanarak Eylül ayından itibaren aylığa döndüğü söyledi. Desteklerinden dolayı hükumet yetkililerine teşekkür eden Başkan Şirin, şunları kaydetti:
"Yeni yönetmelik resmi gazetede. Buna göre 2022 sayılı kanunda değişiklik yapıldı. Engelli aylıkları 2 grup halinde ödeniyor. Bir tanesi yüzde 40 ve 69 raporu olanlar eylül ayında aylık olarak 503 lira maaş alacaklar. Yüzde 70 ve üzeri raporu olanlar 754 lira aylık olarak maaş alacaklar. Aynı zamanda 65 yaş üstü engelliler ise aylık olarak maaşlarını 629 lira olarak alacaklar. Bu sevindirici haberin engellileri mutlu edeceğine inanıyorum. Hükumetimize ve bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo