Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Engelli vatandaşlara sanat evi

Engelli vatandaÅŸlara sanat evi

Bartın Belediyesi’ce, 1929 yılında mezbaha binası olarak yapılan ve uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi eski mezbaha binasınının “Engelsiz Sanat Evi” olarak revize edileceÄŸi bildirdildi.


Edinilen bilgiye göre, daire müdürleri ile alanda incelemede bulunan Belediye BaÅŸkanı Cemal Akın, “Engelsiz Sanat Evi” projesi ile atıl durumda olan bu alanı düzenleyerek engelli vatandaÅŸların güzel zaman geçirebileceÄŸi bir alan haline getireceklerini söyledi. Akın, engelli bireylerin iÅŸlevselliklerini en üst seviyeye çıkarmak, toplumsal yaÅŸamlarını kolaylaÅŸtırmak, geleceÄŸe güvenle bakabilmelerine katkı saÄŸlayacak koÅŸul, ortam ve olanaklarının saÄŸlanması gerektiÄŸini anlatarak ÅŸunları kaydetti:
“Karar mekanizmalarımızı engelli vatandaÅŸlarımızın yaÅŸamını kolaylaÅŸtırmak için hayata geçirdiÄŸimiz proje ve hizmetlerimizle üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Bu kapsamda da 1929 yılında mezbaha binası olarak yapılan, uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi eski mezbaha binasını engelli kardeÅŸlerimizin hizmetine sunmak için Engelsiz Sanat Evi projesini baÅŸlattık. Öncelikle binanın tadilatı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Daire müdürlerimizle alan incelemesinde bulunarak neler yapabileceÄŸimiz konusunda fikir alışveriÅŸinde bulunduk. Bu alanı çok iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirerek engelli vatandaÅŸlarımızın güzel zaman geçirebileceÄŸi bir alan haline getireceÄŸiz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo