Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MİNİK KAYRA’YA BİSİKLET VERDİ

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MİNİK KAYRA’YA BİSİKLET VERDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Kayra Aslan’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM), bisiklet hediye edildiği bildirildi.


Alınan bilgiye göre,  İçişleri Bakanlığı’nca ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması, güvenlik konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla ülke genelinde 31 Ağustos’ta gerçekleştirilen ‘Bu bayram bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” kampanyası sonuçlandı.

Kampanya kapsamında, babasının EGM’nin Twitter hesabına gönderdiği fotoğrafı en çok beğenilenler arasına giren Kayra Arslan’a, kazandığı bisiklet Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nda katıldığı törende verildi.   
İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, müdürlük önündeki törende yaptığı konuşmada, kayranın ‘oto koltuğunda oturduğu sırada ağzında kırmızı düdük ile çekilen fotoğrafın’ en çok beğeni alanlar arasına girdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Kampanya kapsamında etkinliğin başrol oyuncuları olan çocukların, kırmızı düdük ile ailelerini trafik kurallarına uymaları doğrultusunda uyaran görüntüleri sosyal medya üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü adresine fotoğraflarını gönderen 250 kişi arasından, fotoğrafı en çok beğeni alan 100 kişiye bisiklet hediye edilmiştir. Twitter adresine attığı fotoğrafı en fazla beğeni alan 100 kişi arasına giren henüz kendisi 3 yaşında olan Kayra, İçişleri Bakanlığımız tarafından gönderilen bisikleti kazanmıştır.”

ÇORUMLUOĞLU: HAYATA GEÇ BAŞLIYORUZ
Kaymakam İbrahim Çorumluoğlu da, trafik kurallarının çocuk yaşlarda eğitiminin alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“Bu proje şu açıdan önemlidir. Bazı konularda biz hayata geç başlıyoruz. Trafik eğitimi konusunda da geç başlıyoruz. Çocuklarımızı bu eğitimden geçirmeliyiz. Bunun için okullarımızda bu konuya fevkalade ehemmiyet veriyoruz.
Proje ile çocuklarımızı trafik polisi yapmak gayretine girilmiş. Kayra çocuğumuzda en fazla beğeni alarak seçilmiş. Ailesini ve sevgili çocuğumuzu tebrik ediyorum. Kazasız, belasız bu bisiklete binmesini temenni ediyorum.
Trafik konusu, sadece polislerin idare edebileceği bir konu değildir. Tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekir. Daha düzenli bir ülkede yaşayabilmemiz için olması gereken bir konudur. Avrupa’da bunu görüyoruz. Görevi olsun ya da olmasın herkes trafik konusunda bir çaba sarf ediyor. Bu çocuklarımız büyüdüğünde de daha iyi, akıcı bir Türkiye, trafikte daha az kazanın olduğu bir Türkiye’ye sahip olacağız.”

Baba Ufuk Arslan ise çocuğunun polislere ayrı bir sevgisi olduğunu anlatarak, “araç içinde iken kırmızı düdükle çektik fotoğrafı. Çocuğum aynı zamanda polislere meraklıdır. Değişik bir anı olsun istedik. Twitter üzerinden yarışmaya katıldık, ilk 10 kişi arasına kaldık. Ödülü kazandık, mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, ikisi de öğretmen olan Ufuk ve Betül Şeyma Arslan’ın iki çocuğundan Kayra Arslan’a, ödülü Kaymakam Çorumluoğlu tarafından verildi.      

 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MİNİK KAYRA’YA BİSİKLET VERDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Kayra Aslan’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM), bisiklet hediye edildiği bildirildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo