Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EHLİYET SINAVINDA DEĞİŞİKLİK!.

EHLİYET SINAVINDA DEĞİŞİKLİK!.

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları (MTSKS) soruları, iÅŸitme engelliadaylar için iÅŸaret diline Ã§evrilecek.

Milli EÄŸitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, MEB Ölçme DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, MTSKS sorularının iÅŸaret diline çevrilmesi ve video çekimlerinin yapılması için çalışma baÅŸlatıldı.

Bu kapsamda, e-sınav uygulaması yazılımının işitme engellileri tanımlayacak niteliğe kavuşturulması işlemleri tamamlandı ve soruların işaret diline çevrimi gerçekleştirilerek videolu çekimi yapıldı.

MTSKS e-sınav uygulama kılavuzunun işaret diline çevrilmesi ile soruların işitme engellilerin anlayacağı ek ve köklere göre yeniden yazılması çalışmaları ise devam ediyor. E-sınavda işitme engeli tanımlanmış adaylara soruların işaret diliyle videolu anlatımlarının da gösterilebilmesi çalışmaları sürüyor.

 

Ankara’ya gelmek zorunda kalmadan sınava girebilecekler

Yapılan çalışmayla iÅŸitme engellilerin, bu yıl içinde açılması planlanan 17 ildekie-sınav salonlarında, Ankara’ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınmaları saÄŸlanacak.

Daha önce sadece Ankara’da iÅŸaret dili bilen gözetmenler eÅŸliÄŸinde sınava katılabilen iÅŸitme engelli adaylar, böylece kendilerine en yakın ildeki e-sınav salonunda sınava girebilecek.

İşaret diline çevrilen ilk sanal sınav uygulamasının ise bu yıl nisan ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

ACUNN

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo