Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ehliyet Sahipleri Dikkat..

Ehliyet Sahipleri Dikkat..

Milli EÄŸitim Bakanlığınca, yeni ehliyet alacaklara zorunlu tutulan "trafik adabı" dersi içeriÄŸindeki "trafikte saygı eÄŸitimleri"nin, ehliyet sahibi 25 milyon sürücünün tamamına ücretsiz verilecek.Milli EÄŸitim Bakanlığınca (MEB), yeni ehliyet alacaklara zorunlu tutulan "trafik adabı" derslerinin içeriÄŸinde yer alan trafikte saygı eÄŸitimlerinin, ehliyet sahibi 25 milyon sürücünün tümüne Ã¼cretsiz verilmesi hedefleniyor.Alınan bilgiye göre, Bakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sürücü EÄŸitimcileri Konfederasyonu, Türkiye Åžoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile yaptığı protokol doÄŸrultusunda, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

"Trafikte empati ve iletiÅŸim" "saygı eÄŸitimi" verilmesi öngörülüyor"

Çalışma ile karayolu trafik güvenliÄŸinin saÄŸlanması, bireylerin trafik sorununa karşı duyarlılıklarının artırılması ve toplumsal farkındalık oluÅŸturulması için Türkiye genelinde 25 milyon ehliyet sahibi sürücüye "saygı eÄŸitimi" verilmesi öngörülüyor.EÄŸitimler, ehliyet sınavlarındaki trafik adabı testindeki "adap ve trafik", "trafikte temel deÄŸerler", "trafikte empati ve iletiÅŸim", "trafikte hak ihlalleri", "trafikte diÄŸerlerinin sürücü davranışlarına etkisi" gibi temel baÅŸlıklarda ele alınacak. 

Kamu yararı gereği ücretsiz düzenlenecek

Protokol çerçevesinde, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı yurt genelindeki 3 bin 500 özel motorlu taşıt sürücü kurslarında verilecek saygı eğitimleri, kamu yararı gereği ücretsiz düzenlenecek.Kurslarda verilecek programın 4 saat olması planlanıyor. Bakanlık, saygı eğitimlerine ilk olarak kamu kurumlarında görev yapan sürücülerden başlayacak. Bu eğitimlerin bir ay içerisinde uygulamaya konulması öngörülüyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo