Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DSP’Lİ TİMUR’UN KIZI, ADAY ADAYI OLDU

DSP’Lİ TİMUR’UN KIZI, ADAY ADAYI OLDU

Babası Demokratik Sol Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur olan 21 yaşındaki Melis Timur, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığına başvurduğunu bildirdi.


Timur, aday adaylığını duyurduÄŸu yazılı açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün GençliÄŸe Hitabesi’nde sözü olan, "Ey Türk GençliÄŸi. Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" hitabını hatırlattı.  “Çok kıymetli milletim” de diyen genç Timur, ÅŸunları kaydetti:
“Ben Melis Timur. 1997 yılında, ülkemizin gözbebeÄŸi kentlerinden biri olan; Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk vilayeti Zonguldak'ın en büyük ilçesi Karadeniz EreÄŸli'de dünyaya geldim.  Ä°lk ve ortaöğretimimi Karadeniz EreÄŸli'de tamamladıktan sonra Ä°stanbul Işık üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde tahsil hayatımı sürdürdüm. Halen bu bölümde 2.sınıf öğrenciyim. Ortaöğretim hayatımda resim sanatı ile de yakından ilgilenen ve ilk sergisine 14 yaşında imza atan bir öğrenci olarak yaÄŸlı boya resim sanatında kiÅŸisel ve karma sergiler gerçekleÅŸtirdim. Bunun yanında da çeÅŸitli yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptım ve toplumsal konulardaki görüşlerimi memleketimin okurlarıyla paylaÅŸtım. DiÄŸer yandan, kısa adı PÖMYAP olan Psikoloji Öğrencileri Meslek Yasası Platformu'nda editör olarak görev yapmaktayım. Yine kısa adı TPÖÇG olan Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu'nun da üyesiyim. Absürt Tiyatro Metni Yazarlığı da yapmakta, Uluslararası Yoga EÄŸitmenliÄŸi eÄŸitimi almakta, diÄŸer yandan da çeÅŸitli meditasyon eÄŸitimleri vermekteyim. Kendisine ait kütüphanesi olan Türk gençlerinden biriyim.

Aziz milletim,
Sadece siyasi partilerin istikbâli için değil, hepimizin geleceği için büyük önem arz eden 24 Haziran Erken Genel Seçimleri'nde, sözlerimin başında da vurguladığım gibi, özellikle biz gençlerin rehberi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığım emirle ve O'nun ülkemizin gençlerine olan güveninden de cesaret alarak İstanbul 1. Bölge'den milletvekili aday adaylığı başvurumu yaptım. Her birimiz çok iyi bilmekteyiz ki, 24 Haziran Erken Seçimleri ülkemiz için tarihî ve kritik bir eşiktir.
Son yıllarda, özellikle Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve yapı taşlarına karşı sergilenmek istenen saldırılar da göstermektedir ki, bu seçim sürecinde en temel görev, Atatürk'ün, aziz milletimiz ve vatanımız için ayrı ve müstesna bir ödev verdiği biz gençlere düşmektedir. Bu noktadan bakıldığında, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce'nin de, Ata'mızın bu ödevine gösterdikleri hassasiyet ve bizlerin önünü açan yaklaşımları cesaretimizi arttırmaktır. İnancım odur ki 24 Haziran Erken Genel Seçimleri, Atatürk'ün yaktığı ışıkla ve O'nun çizdiği yolda yürümeye and içmiş gençlerin damgasını taşıyan bir seçim olacaktır.

Hiç kuÅŸku yoktur ki,  24 Haziran'da, cumhuriyetle beraber biz gençlerin yarınlarını da oylayacağız. Böyle önemli bir seçimde, kendi gençliÄŸimiz baÅŸta olmak üzere milletimizin geleceÄŸini oylamadan önce, deÄŸerli ve deneyimli siyaset adamlarımızın, Atatürk Cumhuriyeti'ni ilelebet koruma görevini ÅŸiar edinmiÅŸ CHP'nin saygın dava adamlarının da destekleriyle biz gençler de bu kutlu yürüyüşe onurla ve başımız dik ÅŸekilde çıkıyoruz.

Aziz milletim,
Unutmayınız ki bizlerin birinci görevi; Türk bağımsızlığını, Türkiye Cumhuriyetini, sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Özellikle, yüce önderimizin 1927 ve 1933'te altını kalın çizgilerle belirttiği gibi, hile ve zorbalıklarla bütün kaleleri işgal edilmek istenen; yurt içinde ve dışında kirli emeller peşinde koşan cumhuriyet düşmanlarının açıkça ortaya çıkıp bu kirli emellerini gerçekleştirmek için uğraştığı günümüzde, Türkiye'nin tek çıkar yolu Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne sığınmaktır. Zira geçmişi şeref dolu bu aziz millet çok iyi bilmektedir ki, içte ve dıştaki düşmanlar bir tarafa, o düşmanlara karşı bütünlük içinde mücadele etmesi gerekenler, bu bütünlüğü sağlamak yerine, aziz milletimizi bloklara ayırmış; bizden olanlar-bizden olmayanlar ikiliği ile Türk tarihinin bugüne kadar görülmemiş toplumsal ayrımcılığına imza atmışlardır. Üzülerek görmekteyiz ki, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de yıllar önce vurguladığı gibi, yaşanan tüm olumsuzluklara, ülkemiz üzerinde kirli emperyalist emellerini hayata geçirmek isteyen unsurlara karşı, iktidara sahip olanlar gaflet uykusu ve ihanet içindedirler. İktidar sahipleri, kişisel amaç ve gayelerini gerçekleştirme kaygısı içine düşmüşlerdir. Bizler ise bu bloklaştırma kaygıları içinde tarafımızı ilk belirleyenlerden olduk. Çünkü bizim tarafımız tam bağımsız Türkiye, tam bağımsız Cumhuriyet, tam bağımsız gelecektir. Bizim tarafımız hak, hukuk ve adalettir. Bizim tarafımız Atatürk'tür.

Aziz milletim,
Bugün yaşamak zorunda bırakıldığımız ne varsa, tüm bunları Cumhuriyet'i kurduğu gün bile görüp bizleri o günlerde uyaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu bu önsezi, O'nun ne kadar büyük bir siyaset adamı ve dahi olduğunu kanıtlamıştır. Aramızdan ayrılışının üzerinden geçen uzun yıllara rağmen, O'nun Cumhuriyet'i armağan ettiği aziz milletimizin yine ve bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sığınması şu gerçeği gözler önüne sermiştir: Bugün, bir kez daha Atatürk kazanmıştır.
Şimdi ise önemli olan, bir kez daha Atatürk'ün kazandığı ayan beyan ortaya çıkan bu mücadelede, aziz Türk Milleti'nin de kazanmasını sağlamak, bunun için gereken her türlü mücadeleyi ortaya koymaktır. Milletin kazanması için Cumhuriyet'in, Cumhuriyet'in kazanması için de öncelikle Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olan CHP'nin ve biz cumhuriyet çocuklarının kazanması gerekmektedir.
Açık yüreklilikle söylemek isterim ki, Atatürk'ün vatanı emanet ettiği Türk gençliğine, en az Atatürk kadar güvenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce de, bu yolda bana ve tüm genç aday adayı arkadaşlarımıza cesaret ve güven aşılamışlardır, Değerli iki büyüğümüz başta olmak üzere partimizin tüm üst düzey yöneticileri ile biz Türk gençlerine güvenen CHP'lilere teşekkürlerimi sunmak boynumun borcudur.

Aziz milletim,
Şunu çok iyi bilmenizi isterim ki, Atatürk'ün bir kez daha kazandığı bugün, Türk gençliği de kazanacaktır, cumhuriyet de kazanacaktır. Biz, gençliğe hitabında belirttiği tüm ödev ve sorumlulukları beynimize mıh gibi çaktığımız Gazi Mustafa Kemal'in gençleri olarak, teslim aldığımız bayrağı başımız dik ve onurla daha da ilerilere taşıyacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin tüm fertlerini sevgi ve saygıyla selamlıyor; 24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve CumhurbaÅŸkanlığı Seçimi'nde sizleri vatana, bayraÄŸa ve Cumhuriyet'e oylarınızla sahip çıkmaya davet ediyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
melek yılmaz

09 Mayıs 2018 - 00:15

Tebrikler yolun açık olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo