Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“DOSTLAR” İÇİN YÜRÜDÜLER”

“DOSTLAR” İÇİN YÃœRÃœDÃœLER”

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde Gönülden Hayvan Severler DerneÄŸi’nce, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleÅŸtirdi.


Bozhane mevkisinde toplanan dernek üyeleri, Atatürk Anıtı’na kadar sahil bandından  yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Onları da Allah yarattı, öldürmek sana mı kaldı”, “Unutmayın ki onlar da birer candır”, “YaÅŸam onlarla güzel” sloganları atıldı, dövizler taşındı. 
DerneÄŸi BaÅŸkanı Belgin Kurt Alkan, Atatürk Anıtı önünde gazetecilere konuÅŸmasında, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun sahipsiz hayvanların yaÅŸam hakkını güvence altına aldığını hatırlattı. Sokak hayvanlarının beslenmesi ile ilgilenen gönüllülerin engellendiÄŸini de anımsatan Alcan, şöyle dedi:

Kanuna dikkat çekti!
“Sokakta yaÅŸayan sahipsiz hayvanlar, yaÅŸadıkları bölgeden uzaklaÅŸtırılamaz. Hiçbir ÅŸekilde alışmış olduÄŸu yerden yaÅŸama hakkı elinden alınamaz.
Ä°lgili kanunun ’hiçbir maddi kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insani ve vicdani sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu kanunda öngörülen koÅŸulları taşıyan gerçek ve tüzel kiÅŸilerin teÅŸviki ve bu kapsamda eÅŸgüdüm saÄŸlanması esastı’ hükmü, sokak hayvanlarını besleyen ve onların bakımıyla ilgilenen kiÅŸileri destekler. 
Unutmayalım ki onlarda birer candır. Uygar insan tüm canlıların hakkına saygı duyan insandır, Dünya Hayvan Hakları günümüz kutlu olsun.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Murat Duyar

05 Ekim 2017 - 09:38

Selamın Aleyküm Hayırlı günler Hayırlı işler kolay gelsin.Paylaşım için teşekkürler.

Yorum Yazın

Canlı Radyo