Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DİKKAT!.

DÄ°KKAT!.

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekşi, kış saatinin sona ermesi ve saatlerin ileri alınmasından önce akıllı telefon sahiplerine otomatik ayarı seçmelerini tavsiye etti.

Mobil Ä°letiÅŸim Araçları ve Bilgi Teknolojileri Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (MOBÄ°SAD) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Sinan EkÅŸi, kış saatinin sona ermesi ve saatlerin ileri alınmasından önce akıllı telefon sahiplerine otomatik ayarı seçmeleri tavsiyesinde bulundu.

EkÅŸi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz saati uygulamasının 26 Mart Cumartesi gününü 27 Mart Pazar gününe baÄŸlayan gece bir saat ileri alınmasıyla baÅŸlayacağını anımsatarak, akıllı telefon kullanıcılarının bu tarihi beklemeden telefonlardan "otomatik tarih ve saat dilimini" aktif etmelerinde fayda olduÄŸunu söyledi.

Geçen yıl yaz saati uygulamasının 26 Ekim’de sona erdiÄŸini anlatan EkÅŸi, seçim nedeniyle saatlerin geri alınma tarihinin 2 hafta sonraya yani 8 Kasım 2015’e ertelendiÄŸini hatırlattı. Bu zorunlu uygulama sebebiyle mobil cihazların tarih ve saatlerinde uyumsuzluk yaÅŸandığını belirten EkÅŸi, "Bunun üzerine birçok kullanıcı cep telefonlarının saat ve tarih menüsünde, otomatik tarih ve saat dilimi seçeneÄŸini iptal ederek manuel düzenleme ile saatlerini ayarlamışlardı. 27 Mart’ta ise yaz saatine geçiÅŸ için saatler 1 saat ileri alınacak. Kullanıcıların, telefonlarından saat ve tarih menüsünde, otomatik tarih ve saat dilimini tekrar aktif hale getirmelerinde fayda var." diye konuÅŸtu.

Yaz saati uygulamasının başlangıç ve bitiş tarihlerinde manuel bir işleme gerek kalmadan otomatik ayarı açık bırakarak, saat ayarının otomatik olarak gerçekleşmesinin sağlanabileceğini bildiren Ekşi, "Böylece 27 Mart sabahı saatleri ileri almayı unutma riski de ortadan kalkmış olacak. Zira ev ve iş yerlerindeki saatlerimizi değiştirmeyi unutsak bile telefonlarımız bizi doğru yönlendirecek." dedi.

Ekşi, otomatik tarih ve saat dilimi seçildiğinde, telefonlarının herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duymadan sistem üzerinden aldığı bilgilerle kendini güncellediğini ifade etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo