Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEVLET SAHİP ÇIKTI!.

DEVLET SAHİP ÇIKTI!.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine baÄŸlı Ä°safakılı köyünde yıllardır yıkılmak üzere olan harabe evde yaÅŸam mücadelesi veren fiziksel engelli Turan ailesine devlet sahip çıktı.

Alaplı ilçesine baÄŸlı Ä°safakılı Köyünde yıkılmak üzere olan harabe evde yaÅŸam mücadelesi veren, 7 yaşında geçirdiÄŸi havale sonucu yüzde 45 özürlü olan Ä°smail Turan (47) ve doÄŸuÅŸtan saÄŸ ayağı 5 santim kısa olan eÅŸi Havva Turan’a devlet sahip çıktı.

İl Özel İdarenin iş makineleriyle ev temelinin yeri açılan Turan ailesinin yeni ev inşaat çalışmalarına kısa sürede başlanacağı belirtildi.

Ä°ÅŸsizlik nedeniyle evine bakmakta zorluk çektiÄŸini ve evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduÄŸunu belirten Ä°smail Turan (47), şöyle konuÅŸtu: “7 yaşımda geçirdiÄŸim havale nedeniyle yüzde 45 özürlü kaldım. Bir süre önce bir kalp ameliyatı geçirdim ve bazı saÄŸlık sorunlarım var. Ä°ÅŸsizim 3 aydan 3 aya engelli maaşı alıyorum ama aldığım parayla evimi geçindirmekte zorlanıyorum. Üç çocuÄŸum var okula gidiyorlar. ÇoÄŸu zaman onların okul masraflarını karşılamakta güçlük çekiyorum. Evimiz zaman zaman esniyor. Her an çökebilecek durumda, kışın evin her tarafı açık olduÄŸu için ısıtamıyoruz. YaÄŸmurlu havalarda ev su içinde kalıyor. EÅŸim ve çocuklarım ev yıkılacak diye korkuyor, aÄŸlıyor.  SaÄŸ olsun devletimiz bize sahip çıktı.  Desteklerinden ve giriÅŸimlerinden dolayı Alaplı eski kaymakamı Yıldıray MalÄŸaç ve mevcut Kaymakam AltuÄŸ ÇaÄŸlar’a teÅŸekkür ederiz”

DoÄŸuÅŸtan saÄŸ ayağı 5 santim kısa olan eÅŸinin iÅŸsiz olması dolayısıyla maddi sıkıntı içinde olduklarını belirten fiziksel engelli Havva Turan da “EÅŸimle ikimiz engelli maaşı alıyoruz. Ama aldığımız engelli maaşı yetmiyor. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşıyoruz. Evimiz çok eski ve her an yıkılma tehlikesi içindeydi. Devletimiz sayesinde yeni evimize kavuÅŸacağız inÅŸallah” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo