Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Devlet Hastanesinde yeni hizmet

Devlet Hastanesinde yeni hizmet

Hastanede 3 poliklinik 22.00’a kadar hizmet verecek


Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yeni bir hizmet baÅŸlatıldığı bildirildi. SaÄŸlık Bakanlığı tarafından acil servislere günlük 500 ve üzerinde hastan baÅŸvurusu olan ÅŸehirlerde hayata geçirdiÄŸi uygulama ile uygun poliklinikler 22.00’a kadar hizmet vereceÄŸi belirtildi.
Atatürk Devlet Hastanesinde, Ortopedi, Genel Cerrahi ve Dahiliye polikliniklerinde akÅŸamları da vatandaÅŸa hizmet verilmeye baÅŸlandı. Günde ortalama bin hastaya hizmet veren devlet hastanesinin acil servisindeki yoÄŸunluÄŸu azaltmak amacıyla yapılan uygulama kapsamında akÅŸamları polikliniklerin bulunduÄŸu muayenehanelerde doktorlar hastaları muayene etmeye devam ediyor. Böylece gündüz iÅŸleri nedeniyle hastaneye muayene olmaya gidemeyen vatandaÅŸlar, akÅŸam saat 22.00’a kadar Atatürk Devlet Hastanesi’nde muayene olabilecekler.
Henüz çok yeni olan uygulamadan dolayı vatandaşlar oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. Gündüz hastanenin daha yoğun olduğunu akşam ise çok daha rahat olduğunu dile getiren vatandaşlar, tahlillerini de gündüze göre daha çabuk aldıklarını belirterek uygulamanın devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.
Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Ferah Gülaçtı, akÅŸam poliklinik uygulamasının acil servisleri 500’ün üzerinde olan devlet hastanelerinde baÅŸlatıldığını söyleyerek uygulama ile ilgili bilgi verdi. Gülaçtı, “Atatürk Devlet Hastanesi günlük ortalama 800, 900 hasta kabul eden bir hastanedir. SaÄŸlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiÄŸi acil servislerine 500’ün üzerinde hasta baÅŸvurusu olduÄŸunda gece polikliniÄŸi uygulamasına hastanemizde katıldı. Åžu anda 3 polikliniÄŸimiz aktif. Ortopedi, Genel Cerrahi ve Dahiliye polikliniklerinde doktorlarımız görev yapıyor. AkÅŸam 6 ile 10 arası hizmet vermekteyiz. Pazartesi gününden beri bu hizmetimiz devam ediyor. Bu uygulamanın amacı acil servisi rahatlatmak ve hastaları ilgili branÅŸ hekimi ile buluÅŸturmak. Bu nedenle hastalardan olumlu dönüşler oluyor ama daha fazla duyulmadığı için çok fazla talep olmuyor. Ä°lerleyen zamanlarda daha iyi hizmet vereceÄŸimizi düşünüyoruz” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran4
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo