Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Devlet Hastanesinde yeni hizmet

Devlet Hastanesinde yeni hizmet

Hastanede 3 poliklinik 22.00’a kadar hizmet verecek


Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yeni bir hizmet başlatıldığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından acil servislere günlük 500 ve üzerinde hastan başvurusu olan şehirlerde hayata geçirdiği uygulama ile uygun poliklinikler 22.00’a kadar hizmet vereceği belirtildi.
Atatürk Devlet Hastanesinde, Ortopedi, Genel Cerrahi ve Dahiliye polikliniklerinde akşamları da vatandaşa hizmet verilmeye başlandı. Günde ortalama bin hastaya hizmet veren devlet hastanesinin acil servisindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla yapılan uygulama kapsamında akşamları polikliniklerin bulunduğu muayenehanelerde doktorlar hastaları muayene etmeye devam ediyor. Böylece gündüz işleri nedeniyle hastaneye muayene olmaya gidemeyen vatandaşlar, akşam saat 22.00’a kadar Atatürk Devlet Hastanesi’nde muayene olabilecekler.
Henüz çok yeni olan uygulamadan dolayı vatandaşlar oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. Gündüz hastanenin daha yoğun olduğunu akşam ise çok daha rahat olduğunu dile getiren vatandaşlar, tahlillerini de gündüze göre daha çabuk aldıklarını belirterek uygulamanın devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.
Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Ferah Gülaçtı, akşam poliklinik uygulamasının acil servisleri 500’ün üzerinde olan devlet hastanelerinde başlatıldığını söyleyerek uygulama ile ilgili bilgi verdi. Gülaçtı, “Atatürk Devlet Hastanesi günlük ortalama 800, 900 hasta kabul eden bir hastanedir. Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği acil servislerine 500’ün üzerinde hasta başvurusu olduğunda gece polikliniği uygulamasına hastanemizde katıldı. Şu anda 3 polikliniğimiz aktif. Ortopedi, Genel Cerrahi ve Dahiliye polikliniklerinde doktorlarımız görev yapıyor. Akşam 6 ile 10 arası hizmet vermekteyiz. Pazartesi gününden beri bu hizmetimiz devam ediyor. Bu uygulamanın amacı acil servisi rahatlatmak ve hastaları ilgili branş hekimi ile buluşturmak. Bu nedenle hastalardan olumlu dönüşler oluyor ama daha fazla duyulmadığı için çok fazla talep olmuyor. İlerleyen zamanlarda daha iyi hizmet vereceğimizi düşünüyoruz” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran4
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo