Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Dev proje ihaleye çıkıyor

Dev proje ihaleye çıkıyor

Uysal’ın vizyon projelerinden biri olan Yeraltı Katlı Otopark ve Kent Meydanı projesinin ihalesi 26 Nisan Perşembe günü saat 15.00’de yapılacak.


Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından yapılacak olan Kent Meydanı ve 2 katlı otopark projesi ihalesinin, 26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Başkan Uysal, ihaleye çıkacak projenin detayları hakkında yaptığı açıklamada, kentlerin meydanları ile anılacağını belirtti. Eski terminal alanının altına iki katlı otopark, alış veriş için dükkanlar ve üstüne de Kent Meydanı yapacaklarını ifade eden Uysal, şunları kaydetti:
“Hızla büyüyen, gelişen ve giderek artan nüfusu göz önüne aldığımızda, vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. ‘Kentler, meydanları ve camileri ile anılır’ felsefesinden yola çıkarak, şehir merkezimizde bulunan araç yoğunluğunu dikkate aldığımızda trafiğin rahatlaması ve ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 14 dönümlük alanda 2 katlı yer altı otoparkı, üstüne inşa edeceğimiz camisi ve meydanı ile kentimizin çehresini değiştirmeyi planladık. Türk kentlerinin kendine has özelliklerini ilçemiz de inşa edebilmek amacıyla çıktığımız bu yolda projemizin donatıları ve detayları ise şöyle; İkinci bodrum katta, 400 araçlık otopark, birinci bodrum katta 250 araçlık otopark, 7 adet kiralık işyeri ve bir oto yıkama yeri, ayrıca camimizin 960 metrekarelik çok amaçlı salonu, 200 metrekarelik kitaplık, şadırvan ve gasilhane alanı bulunuyor. Zemin katta ise iki minareli 13 küçük bir büyük ana kubbeden oluşan 2 bin 500 kişilik camimizin bin 200 metrekare kapalı alanı, önünde de 10 bin metrekare büyüklüğe sahip kent meydanı bulunacak.”
Öte yandan Uysal, icraatın bin 200 iş günü içerisinde tamamlanacağını, bu proje ile birlikte ilçe merkezindeki trafik sorununun da büyük ölçüde çözüme kavuşacağını,  Kenet Meydanı ile İnönü Parkı’nın birleştirileceğini sözlerine ekledi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Bir ereğlili

19 Nisan 2018 - 20:34

Allah aşkına camiyle heba etmeyin şu güzel yeri meydan, otopark yine olsun ama cami yapıp geri dönüşü olmayan yola sokmayın

Yorum Yazın

Canlı Radyo