Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Dev dalgalar arasında kaldılar

Dev dalgalar arasında kaldılar

Zonguldak’ta dün etkili olan fırtınada oluÅŸan dev dalgalar nedeniyle Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’nda bulunan köpek ve yavruları telef oldu. Bir köpek ise vatandaÅŸlar tarafından kurtarıldı.


Kent merkezinde etkisini gösteren fırtınada Liman Caddesi’nde dev dalgalar oluÅŸtu. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve güzergahtaki TTK’ya ait palamar tesisi dev dalgalar nedeniyle kullanılamaz hale geldi.
Sahil Güvenlik Komutanlığına baÄŸlı personelin botla görev gereÄŸi birkaç gün önce Samsun’a gitmesi üzerine köpekleri vatandaÅŸlar kurtarmak istedi. DiÅŸi köpek Åžila dalga ve fırtınaya raÄŸmen kurtarıldı. Dev dalgaların liman caddesine taÅŸ da fırlatması üzerine vatandaÅŸlar bölgeye yaklaÅŸamadı. Cesur isimli erkek köpek baÄŸlı bulunduÄŸu yerde sıkışınca tüm çabalara raÄŸmen telef oldu. 6 yavru köpek de dev dalgalar arasında sulara kapıldı.
Tüm çabalara raÄŸmen köpekleri kurtaramayan vatandaÅŸlar gözyaşı döktü. Kurtarma çalışmalarına katılan bir vatandaÅŸ ise sosyal medyadaki bir paylaşımda, "Hayvan sevgisi özellikle köpek sevgisi olan bir kiÅŸiyim. Sabah 04.00’e kadar çeÅŸitli yollar denedik. Ama dalgalar, dalgalarla gelen kaya parçaları müsaade etmedi. Sandalla denedik ama maalesef Cesur ve 6 yavruyu kaybettik. Anne Åžila’yı kurtarabildik. Cesur ise konteyner ile bayrak direÄŸi arasına sıkıştı. Dalgalar müsaade ettikten sonra sıkıştığı yerden Cesur’u alarak topraÄŸa defnettik" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün5
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo