Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“DERNEK” IŞIK TUTUYOR, “HAYIRSEVERLER” UMUT OLUYOR…

“DERNEK” IÅžIK TUTUYOR, “HAYIRSEVERLER” UMUT OLUYOR…

Zihinsel engeli nedeniyle kısıtlı hareket kabiliyeti olmasına karşın babasının da yardımı ile eline kaldırıp alnına dayayarak verdiÄŸi “asker selamı” görenleri duygulandırdı.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki hayırseverlerin sahibi olduÄŸu kurumlarca temin edilen 10’u akülü toplam 30 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahiplerine törenle verildi.
EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Kırmacı Mahallesi’nde bulunan Karadeniz EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’nde ki törende saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesi ve iÅŸaret diliyle iÅŸtirak edilmesinin ardından yaptığı konuÅŸmada, tekerlekli sandalye dağıtım törenlerine katılmaktan mutluluk duyduÄŸunu söyledi. MadenoÄŸlu, bugüne kadar verilen 500 adet manuel 152 de akülü tekerlekli sandalyenin 471 bin lira tutarında olduÄŸunu son yapılan yardımın ise Erlider Demir Çelik ile TAT Metal tarafından saÄŸlandığını belirtti.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, dernek yöneticilerinin çabasını kutladığını belirttiği konuşmasında, engelli bireylerin toplumun her katmanında bulunması gerektiğine inancını aktardı.

SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ
Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ise derneğin 2 bine yakın engelliye hizmet verdiğini anlatarak şu sözlerle konuştu:
"Hayırseverlerin katkıları ile bu hizmeti vermekteyiz. DerneÄŸimizde engelliler için Ä°ÅŸkur ve Halk EÄŸitim Merkezi’nin de desteÄŸiyle 5 ayrı kurs var. Biz arkadaÅŸlarımıza balık vermektense balık tutmayı öğretiyoruz. Bugüne kadar 243 engelli arkadaşımızın istihdam edilmesini saÄŸladık . Bu vesile ile emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum. Tekerlekli sandalyeler bizler için çok güzel bir sevgililer günü hediyesi oldu.”
Törene katılanlar arasında Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Çalışma ve İş Kur Müdürü Gönül Demirsu, Ereğli TSO Başkanı Sertan Yalçın, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve özel bireylerin yakınları vardı.

-HABERİN İÇİNDEN-
Törende, saygı duruÅŸunda bulunulduÄŸu sırasında, tekerlekli sandalye sahibi olanlar arasında doÄŸuÅŸta geçirdiÄŸi rahatsızlığı nedeniyle özel birey olan 14 yaşındaki Muhammet Demir, asker selamı verdi. Zihinsel engeli nedeniyle kısıtlı hareket kabiliyeti olmasına karşın babasının da yardımı ile eline kaldırıp alnına dayayarak verdiÄŸi “asker selam” görenleri duygulandırdı.

 

“DERNEK” IÅžIK TUTUYOR, “HAYIRSEVERLER” UMUT OLUYOR…

Zihinsel engeli nedeniyle kısıtlı hareket kabiliyeti olmasına karşın babasının da yardımı ile eline kaldırıp alnına dayayarak verdiÄŸi “asker selamı” görenleri duygulandırdı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo