Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Dergi 67300 12. Sayısı Çıktı

Dergi 67300 12. Sayısı Çıktı

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde yayın hayatını sürdüren “Dergi 67300” dergisinin yeni sayısının çıktığı bildirildi.


Yapılan Editör Fulya Dinçer imzalı yazılı açıklamada, Dergi 67300 12. sayısının bayilerle yerini aldığı belirtildi.
Açıklama aynen şöyle:
“EreÄŸli’nin farklı nesillerini ve önemli konularını bir araya getiren Dergi 67300, Ocak-Åžubat sayısı ile bayilerdeki yerini aldı! Kapağında okurlarını, Bozhane’den Göztepe manzarasını fotoÄŸraflayan Ali Fuat Gürses’in harika fotoÄŸrafı ile karşılayan Dergi 67300’ün 12. sayısında; Alevi Dedesi Mustafa DedekargınoÄŸlu ve Cihangir Bilgin ile yapılan röportajlar da dikkat çekiyor.
2016 yılının Mart ayında yayın hayatına merhaba diyen Dergi 67300, çıktığı günden beri kültür sanat alanında bölgede en çok konuşulan yayınlardan birisi oldu. Son sayısıyla on ikinci kez okurlarla buluşmayı başararak Mart ayında 3. yayın yılına girecek olan Dergi 67300, yoğun içeriği ve iddialı tasarımıyla yine dikkat çekiyor. Dergilik uygulamasının ardından okuyucu sayısını ciddi bir oranda arttıran Dergi 67300, bu ay sonunda takipçilerini yine bir sürpriz ile şaşırtmayı başaracak.
GeçtiÄŸimiz ay "BaÅŸ Köşe" bölümünde "Ãœstün Erçelik" dosyasıyla okurlarıyla buluÅŸan derginin yeni sayısında ise Alevi Dedesi Mustafa DedekargınoÄŸlu ile özellikle Alevilik üzerine mutlaka okunması gereken bir röportaj bulunuyor. "İçimizden Biri" bölümünde, her sayıda dünyanın farklı köşelerinden EreÄŸli’lileri bizlerle buluÅŸturmayı baÅŸaran Dergi 67300’ün yeni sayısında ise; bir çoÄŸumuzun tanıdığı Dr.Ufuk ÖzÅŸeker, Google’da Yazılım Mühendisi olan Burcu Karagöl Ayan, Tiyatro Sanatçısı Mert Kırlak ve Ä°sveç’te yaÅŸayan Maden Mühendisi olan Bahadır Ergener yer alıyor.
Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Ahsen Karagöl’ün aynı zamanda tez konusu olan ve Dergi 67300 için özel hazırladığı "EreÄŸli Surları" dosyası ise, hepimizin her gün önünden geçtiÄŸi ancak yeterince bilgi sahibi olmadığı tarihi surları, Kaneri Kapı, Güney Surları, DoÄŸu Surları, Kız Kapısı, Kuzey Surları, Batı Surları, Kitabeli Kule, Helenistik Sur, At Kapısı ve Deniz Surları baÅŸlıkları ile önümüze seriyor.

17 senedir Kdz.EreÄŸli’de türküleri sevdirmeyi amaç edinen, Cihangir Bilgin ve kurduÄŸu Turkuaz Sanat TopluluÄŸu ile türkülere ve projelerine doÄŸru bir yolculuÄŸa çıkan Dergi 67300, röportajın sonunda Cihangir Bilgin’nin Uzun Mehmet için yazdığı "Rivayet mi gerçek mi Uzunların Mehmed’i" ÅŸiirinin de sözlerine ulaÅŸmayı baÅŸarıyor.

"EreÄŸli Kitapları" serisinde Gürdal Özçakır’ın katkılarıyla; Tahsin Aygün tarafından 1960 yılında "Karadeniz EreÄŸlisi Tarihi" kitabını yakından tanıma imkanı bulurken, "Köklü EreÄŸli Aileleri" bölümünde ise tarih öğretmeni Hikmet Yıldırım’ın katkılarıyla "CöbekoÄŸullar"  Ailesini konuk ediyor.

2016 yılının Mart ayından bu güne ulaşan yayın hayatının yer aldığı Zaman Tüneli bölümünün yer aldığı son sayısında okuyucular için sadece bu sayıya özel 2018 Takvimi hediyesi de yer alıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo