Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEMOKRASİ NÖBETİNİN 8. GÜNÜ!..

DEMOKRASİ NÖBETİNİN 8. GÜNÜ!..

EreÄŸli’de, Belediye tarafından organize edilen “Demokrasi Nöbeti”ne devam edildi.


Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Atatürk Anıtı önündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, sekizinci gününe giren etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri içinden, Fetullah Terör Örgütü’na (FETÖ) yakın bir grup askerin kalkıştığı darbe giriÅŸiminin, meydanlara çıkan milletin dik duruÅŸu sayesinde gerçekleÅŸmediÄŸini hatırlatan Uysal, şöyle dedi:

TARÄ°HÄ°N SAYFALARINDA YER ALACAKTIR
Bundan dolayı hepinizi kutluyor, tebrik ediyorum, Bizlerde darbeye kalkışmayı öğrendikten sonra sizlerle beraber meydanlardaydık. Darbeye müdahaleyi sizler saÄŸladınız, minnettarım. Sizleri tarih yazacaktır. Türk Milletinin verdiÄŸi demokrasi mücadelesini, 15 Temmuz müdahalesini dünya tarihi, demokrasi tarihi yazarken Karadeniz EreÄŸli de, bu tarihte, bu sayfalarda yerini alacaktır. TeÅŸekkürler EreÄŸli. Askerimiz dün olduÄŸu gibi bugün de, gelecekte de gözbebeÄŸimiz olmaya devam edecektir. Polisimize her zaman, her söylemde teÅŸekkür ediyoruz, onlarla iftihar ediyoruz. Onlar zaten tarihin altın sayfalarına yazıldılar. Burada ilçemizdeki siyasi parti baÅŸkanlarımıza, yöneticilerine, sivil toplum kuruluÅŸlarına ve halkımıza da teÅŸekkürü bir borç biliyorum, onlarla iftihar ediyorum.”

OHAL MÄ°LLET İÇİNDÄ°R…
KonuÅŸmasında TBMM’de kabul edilen OlaÄŸanüstü Hal Uygulaması’na da (OHAL) deÄŸinen Uysal, “OHAL demek, Devletin daha düzenli, daha hızlı iÅŸlemesi demektir. OHAL, sizlerin hayatını kolaylaÅŸtırmak için çıkarılmıştır. Bugün birlik ve beraber olma günüdür. Bugün demokrasi nöbetini tutma günüdür. Çocuklarımız, torunlarımız için bu demokrasi nöbetini tutuyoruz” dedi.

TÜRK METAL İŞÇİLERİYLE
Uysal’ın konuÅŸmasının ardından alana Türk Metal Sendikası Åžube BaÅŸkanı ve yöneticileri ile kalabalık EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan işçiler girdi.
Åžube BaÅŸkanı Ercan’a ’hoÅŸ geldin’ diyen Uysal, yanlarına gittiÄŸi işçilere de verdikleri destekten dolayı teÅŸekkür etti.
Türk Metal ve üyelerinin her zaman desteğini gördüğünü hatırlatan Uysal, yakın zamanda tekrar bir araya geleceklerini söyledi. Uysal, işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAYRAK DAĞITILDI ÇAY İKRAM EDİLDİ
Anıt önündeki kalabalığa Türk Bayrakları dağıtılırken, çay ikramında bulunuldu. Bu sırada, bir baÅŸka demokrasi nöbetinde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın konuÅŸması bir televizyon kanalının yansıtıldığı dev ekrandan izletildi.
Kalabalık içinde çok sayıda vatandaş, sevgi gösterisinde bulundukları Belediye Başkanı Uysal ile birlikte hatıra fotoğrafları çektiriler. Fotoğraf çektirenler arasında, konuşma ve işitme engelli vatandaşların da olması dikkat çekti.
EtkinliÄŸe, BaÅŸkan Uysal’ın eÅŸi Sevim Uysal, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Ä°brahim Cöbek, Esra Alpago, Ayhan Atay, Karadeniz EreÄŸli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı Hikmet Tezel, Türk Kızılayı EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Yusuf Oktay, Karadeniz EreÄŸli Berberler Odası BaÅŸkanı Murat Cebesoy, Karadeniz EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk, Türk Metal Åžube yöneticileri, bazı EreÄŸli belediyesi Meclis Ãœyeleri, eski AK Parti Belediye BaÅŸkan adaylarından iÅŸadamı Yüksel Balcı ile bazı iÅŸadamları, esnaf katıldı. VatandaÅŸlar arasında kadınların çoÄŸunlukta olduÄŸu gözlendi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo