Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Dedesinin İstiklal Madalyasını Torunu Aldı

Dedesinin İstiklal Madalyasını Torunu Aldı

Kurtuluş Savaşı’nın yanı sıra 1916’da Rus Cephesinde yedek asker olarak görev yapan Hüseyin Mutlu’nun torunu, dedesinin İstiklal Madalyasını almanın mutluluğunu yaşıyor.

1989’da yaşamını yitiren Hüseyin Mutlu’nun bir lisede müdür olan torunu Engin Mutlu, babası ve amcasının 1940 ve 1960 yıllarında iki kez girişimde bulunduğu ancak sonuç alamadığı İstiklal Madalyasını yaklaşık 10 yıllık bir çabanın ardından almayı başardı.

Engin Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1900’de doğan dedesinin 16 yaşında Rusya Cephesine yedek asker olarak gönderildiğini belirterek, "Rusya’daki devrimin ardından dedem köyüne dönmüş. Kurtuluş Savaşı’nın başlamasının ardından dedem tekrar askere çağrılıyor. Savaş bitene kadar hiç aralıksız mücadele veriyor." dedi. 

Dedesinin memleketini koruyan, mücadele eden ve savaşan grubun içerisinde yer aldığına dikkati çeken Mutlu, şöyle konuştu:

"Biz dedemin mücadelesini yıllardır biliyorduk ve madalyasını temin edememiştik. 1940’lı ve 1960’lı yıllarda babam ve amcam iki defa madalyayı alabilmek için müracaatta bulunmuş. Fakat o dönem kayıtların Osmanlıca olması ve okunamaması nedeniyle madalyayla ilgili kesin bilgiye ulaşılamıyor. Bende yaklaşık 10 yıldır bu madalyayı nasıl alabiliriz ve dedemi nasıl onurlandırırız diye düşünerek araştırmalar yaptım. Geçen memleketimiz olan Sivas’ın  Zara ilçesindeki askerlik şubesine başvurdum. Bana daha sonra dedemin kayıtlarına ulaşıldığı söylendi. Bunu duyunca sevindik."

Dün madalyanın askeri erkan tarafından kendilerine teslim edildiğini belirten Engin Mutlu, "Bizim soyadımız ’Mutlu’ ama bu mutluluğumuzu bu madalyayla tam anlamıyla yaşamış olduk. Madalyanın verilmesi tarif edilemez bir duygu. Yaptığı işin sonucunu görmek ve yaklaşık 100 yıl sonra alabilmek ayrı bir gururdur." ifadesini kullandı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo