Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DAVANIN GÖRÜLMESİNE BAŞLANDI!..

DAVANIN GÖRÜLMESİNE BAŞLANDI!..

Zonguldak’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruÅŸturması kapsamında 8’i tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın görülmesine baÅŸlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya biri kadın 8 tutuklu sanıkla 6 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. 

DuruÅŸmada "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiÄŸi sanıklar hakkındaki iddianame okundu. 

Kimlik kontrolünün ardından sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.

Sanıklardan eski polis memuru Tuncay Kökcü, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından açığa alındığını ve bir süre sonra tutuklandığını belirterek, 1998’de Kastamonu Polis Meslek Yüksekokuluna girdiÄŸini ve çarşı izninde kendileriyle aynı okulda okuyan kiÅŸiyle tanıştıklarını söyledi.

İsminin "Ramazan" olduğunu öğrendiği kişiyle yakın arkadaş olduklarını, evlere sohbetlere gittiğini anlatan Kökcü, şunları kaydetti:

"Mezun olmamın ardından Tokat’ın Zile ilçesine atanmıştım. Burada görev yapan bir polis memuru bana ’Sen Kastamonu’da Ramazan ile yakın arkadaÅŸmışsın. Biz de burada bir araya geliyor, sohbet ediyor, dini bilgiler öğreniyoruz. Aramıza sen de katılabilirsin.’ dedi. Ben de dini duyguları yaÅŸama hassasiyetiyle bunu kabul ettim ve müsait zamanlarda polis arkadaÅŸların evlerinde sohbetlere katıldım. Burada Fethullah Gülen’in sohbet videoları da izlettiriliyordu. Tabii o zamanlar herhangi bir suç unsuru yoktu ve biz de Gülen’i bir cemaat lideri olarak görüyorduk." 

Tokat’ta 4 yıl çalıştıktan sonra Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine atandığını, burada da "Aydın Özdemir" adlı polis memurunun yanına gelerek, "Sen sohbetlere katılıyormuÅŸsun. Ä°stersen burada da katılabilirsin." dediÄŸini, bunun üzerine ev sohbetlerine katıldığını belirten Kökcü, "Ev sohbetlerimizi Devrek ilçesinde tapu müdürü olarak görev yaptığını bildiÄŸim Ömer Aydın adlı kiÅŸi veriyor ve her seferinde kimin evi müsaitse orada toplanıyorduk. Buradaki sohbetlerde de Fethullah Gülen videoları izlettiriliyordu." ifadelerini kullandı.

Kökcü, 17-25 Aralık sürecinden sonra devlet büyüklerinin açıklamalarıyla yanlış bir yapılanmanın içinde olduğunu fark ettiğini ve olanlara sessiz kalmayarak yapıyla ilişkilerini sonlandırdığını savundu.

"Sohbeti organize edenlere bir daha katılmayacağımı söyledim ve o tarihten itibaren de bu yapının içinde olmadım." diyen Kökcü, şunları dile getirdi:

"15 Temmuz sürecinde de bu yapının gerçek yüzünü gördüm. 2009’da komiser yardımcılığı sınavına girmiÅŸ ve 55 puan alarak baÅŸarısız olmuÅŸtum. 2010’da komiser yardımcılığı sınavına hazırlandığım süreçte Çaycuma’da veteriner olan ve polis memurlarına yönelik ev hocalığı yapan Ramazan AvÅŸar isimli kiÅŸi, bir gün beni evine davet etti ve sınavdan bir süre önce bana üzerinde soru ve cevaplarının olduÄŸu soru kağıtlarını verdi. Bana ’Sınava bunlarla hazırlan, faydası olur.’ dedi. Ben de daha önceki yıllarda çıkmış sorular olduÄŸunu düşünerek aldım. Sınava girdiÄŸimde sorulan soruların o kiÅŸinin bana verdiÄŸi sorularla birebir aynı olduÄŸunu gördüm.

Soruların daha önce verilmiÅŸ olmasıyla vicdan azabı yaÅŸadım ve ’Böyle bir yapı soruları çalabilir mi?’ diye düşünmeye baÅŸladım. Tarafıma sınavı kazandığıma yönelik yazı gelmiÅŸ ve kursa katılmam gerektiÄŸi belirtilmiÅŸti ancak ben bu durumu kabullenemedim, geçerli bir mazeret sunarak kursa katılmadım ve komiser yardımcısı da olmadım. Soruların nereden geldiÄŸini de o kiÅŸiye hiç sormadım."

Kökcü, öğrencilik yıllarında örgüte baÄŸlı hiçbir yurt ve okula gitmediÄŸini, akıllı telefonu olmaması sebebiyle herhangi bir haberleÅŸme programı kullanmadığını anlatarak, hakkındaki suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti. 

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarıyla sürüyor.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo