Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Dava Devam Ediyor!..

Dava Devam Ediyor!..

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında tutuklanan kiÅŸinin yargılanmasına devam edildi. 

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya, tutuklu sanık E.K, sanık avukatı ve yakınları katıldı. 

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "Terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etmek" suçlarından tutuklu yargılanan sanık E.K, savunmasında, Bursa UludaÄŸ Ãœniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde öğrenim gördüğü sırada çevresinden örgütün ÅŸifreli mesajlaÅŸma programı "ByLock" isimli programı duyduÄŸunu ve merak ederek cep telefonuna indirdiÄŸini söyledi.

Mahkeme baÅŸkanının, "Bursa’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince bir evde arama yapılıyor. ’Semih’ kod adlı Necati Uysal’ın evinde senin adın ve bilgilerin çıkmış" ÅŸeklindeki sorusu üzerine E.K, ’Necati Uysal’ isimli kiÅŸiyi tanımam. Bunun gibi ’Semih’ kod adlı ismi de bilmem. Sınıfımda dahi yoktur. FETÖ toplantılarına üniversite hayatımda hiçbir ÅŸekilde katılmadım." dedi.

Yine mahkeme başkanının, "Anlatmak istediğin bir şeyler varsa söyle. Sana içeride dışarıda konuşmaman için bir baskı mı yapılıyor. Burada terör örgütüne üye olmaktan yargılanıyorsun. Bu basit bir şey değil." diye söz verdiği sanık E.K, "Anlatacağım bir şey yok." karşılığını verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk haline hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruÅŸmayı 25 Mayıs’a erteledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo