Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP’li Vekilden, Bakan’a eleştiri!

CHP’li Vekilden, Bakan’a eleÅŸtiri!

Bakan Veysel EroÄŸlu’nu eleÅŸtiren CHP’li Vekil: “Sayın Bakan muhtemelen hava deÄŸiÅŸiminden dolayı ne dediÄŸini bilmiyor” dedi.


CHP Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpcu, Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu’nun, Zonguldak ziyareti sırasında CHP’li belediyelere yönelik eleÅŸtirilerine cevap verdiÄŸini bildirdi.
Turpçu, yazılı açıklamasında, siyasetteki iÅŸleyiÅŸin adeta “iktidarın muhalefete muhalefet’ etmesi ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtiÄŸini öne sürerek, “Zonguldak’ı ziyaret eden Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Sayın Veysel EroÄŸlu’nun CHP’ye saldırma konusunda kenarda köşede kalmak istemeyerek, koroya katıldığını gördük. DoÄŸrusu merak ediyoruz, acaba kendilerini ülkenin yönetildiÄŸi yerde deÄŸil de baÅŸka bir yerde mi zannediyorlar? DiÄŸer türlü ana muhalefet partisine muhalefet eden bir iktidar partisinin bir açıklaması olamaz” diye konuÅŸtu.

“…ne dediÄŸini bilmiyor…”
Bakan EroÄŸlu’nun ne dediÄŸini bilmeden konuÅŸtuÄŸunu iddia eden Turpcu, ÅŸunları kaydetti:
“Sayın Bakan muhtemelen hava deÄŸiÅŸiminden dolayı ne dediÄŸini bilmiyor. Biz Sayın Bakanı, ülkenin nehirlerini, derelerini borulara hapsederek kurutan HES’leri can siperhane savunuÅŸundan, Karadeniz Bölgesi’ne bir hançer gibi saplanan ’yeÅŸil yol’ denen felaket için kesilen aÄŸaçların hiç bir kıymeti olmadığını söylemesinden, altın arama faaliyetlerinde siyanürlü atıkların içme sularına karışma tehlikesine yönelik kaygılara ’hiçbir tehlike yok’ açıklaması yaparak köylülerinin canına kastediÅŸinden, ülkenin dört bir yanında ormanlarımız yakılırken, yaÄŸmalanırken suskun kalışından, yakın zaman önce Sürmene’de yakılan orman için ’bir yıl içerisinde aÄŸaçlandırılacak, yanan yerler baÅŸka suretle tahsis edilemez dedikten’ hemen sonra yakılan bölgenin ranta açılarak villalar yapılmasından hatırlıyoruz. Bu örnekleri artırmak mümkün ama bu temel baÅŸlıkların yeterli olduÄŸunu düşünüyorum.”

15 Yılda zirve yaptığı iddiası!
“Türkiye’deki kamu görevlilerindeki ülke kaynaklarını kendi babalarının malı sanma ve yaptıkları görevleri sanki kendi buluÅŸlarıymışçasına gösterme hastalığı son 15 yılda zirve yaptı. Sürekli ’biz harcadık, biz yaptık’ diye açıklama yapıyorlar ama harcadıkları para halkın parası. Bunlar zaten yapmaları gereken iÅŸler. Nasıl ki bir otobüs ÅŸoförü ’otobüsü sürdüm bugün, hani bana teÅŸekkür’ diyemiyorsa Sayın Bakanlarımızın da anlaması gereken bir ÅŸey var, onlar birer kamu görevlisidirler ve bu iÅŸleri yapmak zorundadırlar, bunun için maaÅŸ almaktalar. Görevlerini yapmalarından daha normal bir ÅŸey olamaz.
Sayın Bakan, yıllardır bu ülkeyi yöneten kendi partisi değilmiş, mevcut sorunların kaynağı ve şehirlerin rant bölgelerine dönmesine göz yuman kendi hükümetleri değilmiş gibi açıklamalarda bulunuyor. Her şeyi iyi bilen ve kimseden öğrenecek bir şeyi olmayan ama devamlı olarak kandırılan bir hükümet ülkeyi yönetmeye çalışıyor.
Bu ülke bugün neden bu halde, 15 yılda nereye geldik, neleri özler hale geldik, hangi deÄŸerlerimizi kaybettik, hangi doÄŸal kaynaklarımızı ve zenginliklerimizi heba ettik diye oturup düşünülmesi gerekir. Ãœlkece çok derin siyasi, toplumsal ve ekonomik sorunların içindeyiz. Ä°llerin, bölgelerin çok ağır sorunları var. Bunun için öz eleÅŸtiri yapmak gerekir. AKP Ä°ktidarı, kendi siyasi tutarsızlıklarının bedelini ülkemize ve halkımıza ödetmiÅŸ, 15 yılda ülkemizi çok hırpalamış, çok fazla yormuÅŸtur. Kendi siyasi istikballeri, halkın ve ülkenin gündeminin önünde yer almıştır. Toplum hiç olmadığı kadar kutuplaÅŸtırılmış ve ayrıştırılmıştır. Bütün kurumları bu yönde dönüştürülmüştür. Bu durum, yaÅŸanan sorunları katlamaktadır. Ãœlkeyi yönettiÄŸi zaman diliminin ne kadar tahribat verdiÄŸi her geçen gün daha fazla ortaya çıkmaktadır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo