Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP, MADENE 6500 KİŞİ ALACAK

CHP, MADENE 6500 KİŞİ ALACAK

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, seçim çalışması kapsamında gittiği Karadeniz Ereğli’ye bağlı Kandilli, Gökçeler ve Üçköy’de yoğun ilgi ile karşılandığını bildirdi.
Aynı zamanda Zonguldak Milletvekili Adayı Demirtaş, yazılı açıklamasında Gökçeler Mahallesi’ndeki buluşmada, Alacaağzı’nın TTK aracılığı ile tekrar üretime geçebileceğine vurgu yaparak şunları ifade etti:
TTK’YA 6 BİN 500 İŞÇİ ALACAĞIZ
“2014 yılı sonuna kadar TTK Kandilli Müessesine bağlı Alacağzı İşletmesi’nde bin işçi çalışıyordu. 2014 yılının sonunda rödovansçı şirket HEMA burayı kapattı. Bin kişi işsiz kaldı.4 yıldır burada üretim yapılmıyor. AKP burayı terk etti. 4 yıldır ihale yapılıyor ancak sonuçlanmıyor ve bir türlü üretime geçilemiyor. Bin kişi aileleri ile birlikte perişan oldu. Burada yeniden üretime geçebilmek için CHP’nin iktidara gelmesi gerekiyor. Biz burayı gerekirse, TTK eliyle işletmeye açar, yeniden bin kişiyi işe alarak üretime geçirebiliriz. Ayrıca bilindiği gibi TTK’nın 6 bin 500 norm kadro açığı var. Biz TTK’ya 6 bin 500 işçi alacağız. Bu da her köyden 15-20 kişinin iş bulması anlamına gelir. Yani her köyden 15-20 kişinin evine bir madenci maaşı girecek demektir. Bizler bölgenin sorunlarını biliyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce bu bölgeyi çok iyi biliyor. Yine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yakın zamanda Zonguldak’taki Kömür Çalıştayı için buradaydı. Sorunları biliyoruz. Çözümleri de biliyoruz. Sizlerden güçlü bir destek bekliyoruz.”
YOĞUN İLGİ
Üçköy ziyaretinde ise kalabalık grup tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandığını öne süren CHP’li Demirtaş, vatandaşlarla sohbet ettiklerini de belirterek şunları kaydetti:
“Kapımız vatandaşlarımıza her zaman açık. Sizlerden biri olarak TBMM’de bölgemizi, kentimiz iyi bir şekilde temsil etmek için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da elimden geleni yapacağım. Sizlerle her zaman irtibat halinde olduk. Bundan sonra da bunu devam ettirmek istiyorum.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran1
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo