Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP’Lİ VEKİL, BAKANA SORDU

CHP’LÄ° VEKÄ°L, BAKANA SORDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’nun (TTK) ’özelleÅŸtirileceÄŸi’ iddialarını bir süre önce soran CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, bu kezde kuruma ait AlacaaÄŸzı Ocağı’nın neden iÅŸletilmediÄŸi ile ilgili soru önergesi verdiÄŸini bildirdi.


DemirtaÅŸ, yazılı açıklamasında, daha önce ocakta faaliyet gösteren Hema A.Åž.’nin faaliyetine son vermesiyle 850 işçimizin iÅŸsiz kalarak göç etmek zorunda bırakıldığını savundu.
Ãœretimi durduran Hema’nın TTK’ya teslim etmeyerek burada ciddi zararlara neden olduÄŸunu iddia eden DemirtaÅŸ ÅŸunları kaydetti:

“AKP’NÄ°N ÇÖZÃœM ÃœRETME NÄ°YETÄ° YOK”
“AlacaaÄŸzı Ocağı’nda ne özel sektör ne de TTK üretim yapmıyor. Bu ocakta binin üzerinde iÅŸsize istihdam yaratma olanağı var. Zonguldak’ta en büyük sorun iÅŸsizlik. Ama AKP, buradaki ocağı faaliyete geçirerek binden fazla iÅŸsize iÅŸ yaratma imkanı varken, 1,5 yıldır bu imkanı deÄŸerlendirmiyor. Yerin altında kömür var. Yerin üzerinde madenci var. Kömür çıkarmak için kurulan ocak var. Ama 1,5 yıldır üretim yapılmıyor. Buradan da anlaşılıyor ki AKP, Zonguldak’ı gözden çıkarmış.”

ALBAYRAK’A YENÄ° SORULAR…
Daha önce Hema Kömür Ä°ÅŸletmesi’nin iÅŸlettiÄŸi ve TTK’ya ait olan AlacaaÄŸzı ocağında 1,5 yıldır neden üretim yapılmadığını soran DemirtaÅŸ, Bakan’a  15.03.2016 tarihinde ayrıca ÅŸu soruları yöneltti:
“TTK’ya ait AlacaaÄŸzı ocağı, özel ÅŸirket Hema A.Åž’den teslim alınmış mıdır?
Alacaağızı ocağının üretime tekrar başlaması için bir çalışma yapılmakta mıdır?
TTK’ya ait olan AlacaaÄŸzı ocağını TTK mı iÅŸletecektir? TTK iÅŸletmeyecekse, özel sektöre rödevans veya hizmet alımı yoluyla iÅŸletmesi için ihalesi mi yapılacaktır?
TTK’ya ait AlacaaÄŸzı ocağı, özel sektöre ihale ile iÅŸletmesi verilecekse, ihalesi ne zaman yapılacaktır?”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo