Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP, ADAYLARINI TANITTI

CHP, ADAYLARINI TANITTI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


CHP Zonguldak Milletvekili 27’nci dönemin ise Milletvekili Adayı Ãœnal DemirtaÅŸ, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük emekli maaşının bin 500, asgari ücretlin ise 2 bin 200 lira net ücret alacağını bildirdi.
Karadeniz EreÄŸli’de, partinin Süleyman Seba Sokak’taki örgüt binasında aday tanıdım toplantısı gerçekleÅŸtirildi. Adaylar sırasıyla Ãœnal DemirtaÅŸ, Deniz Yavuzyılmaz, Umut BaÅŸoÄŸlu, Merve Kır ve ÇiÄŸdem Åžekerci, alanda kendilerini bekleyen yaklaşık 100 kiÅŸiyi selamladı.
Milletvekili DemirtaÅŸ, partinin balkonunda yaptığı konuÅŸmada,  2011 yılında en genç milletvekili adayı iken 24 Haziran’ın birinci sıradan en yaÅŸlı milletvekili adayı olduÄŸunu söyledi. Sözü iktidara getiren DemirtaÅŸ, “Türkiye'yi yönetemiyorlar. Türkiye'nin AK Parti iktidarı dönemindeki temel sorunları çözemediÄŸini hepimiz biliyoruz. Çözülmeyerek giderek de derinleÅŸiyor” dedi.

TEK ADAM VURGUSU!
Ülkenin tek adam ile yönetilmeyeceğini, ülkeyi parlamenter rejim ile yönetilmeye döndüreceklerini ifade eden Ünal Demirtaş, şu sözlerle konuştu:
CHP her zaman demokrasinin önünü açtı. Bir tek parti yönetiminden rahmetli Ä°smet Ä°nönü Türkiye'ye çok partili döneme geçirmiÅŸtir, ÅŸimdi bakıyoruz çok partili hayattan tek partili rejime döndürmeye çalışıyorlar. Bunu kabul etmeyeceÄŸiz ve müsaade etmeyeceÄŸiz. 24 Haziran'da iktidara biz geliyoruz. Muharrem Ä°nce'yi CumhurbaÅŸkanı yapacağız. Ä°nce ile birlikte diÄŸer demokrasiye inanan partilerle birlikte Türkiye'ye tekrar rotasını çevirerek kuvvetlenmiÅŸ parlamenter rejime döndüreceÄŸiz. CumhurbaÅŸkanı tüm ulusu temsil edecek ÅŸekilde tarafsız ve partiler üstü olacaktır. CHP bunun öncülüğünü yapacaktır.”
"EMEKLÄ°YE VE ASGARÄ° ÃœCRETLÄ°YE ZAM"
Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun açıkladığı seçim bildirgesinden de bahseden DemirtaÅŸ, emekli ve asgari ücretliye müjde verdi. DemirtaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:
“Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında birer ikramiyeyi biz vereceÄŸiz. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Emeklilerin maaÅŸlarından ilaç ve muayene katılım ücreti kesilmeyecek, fark ücretleri alınmayacak. Adil bir intibak yasası çıkarılacak, emeklilikle yaÅŸa takılanların maÄŸduriyetleri giderilecek. Ä°ÅŸsizliÄŸi yüzde 5'in altına düşüreceÄŸiz. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren asgari ücretimiz 2 bin 200 lira net olacak, iÅŸvereni de düşünüyoruz, asgari ücretten de vergi kesintisi yapmayacağız, vergiyi kaldıracağız.

YENÄ° BAKANLIK KAPIDA: ESNAF BAKANLIÄžI
Kamudaki taşeron işçilerin bir kısmı kapsam dışı kaldı, tamamını 6 ay içerisinde kadroya alacağız. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz, esnaflar için çok önemli çalışmalarımız var. Bir Esnaf Bakanlığı kurulacak, bu çok önemli bir konudur. Esnafın kira, stopaj sorununu ortadan kaldıracağız. Daha bir çok projemiz var. Türkiye'yi CHP yönetecek şekilde güçlü bir program hazırlamış.
Tam 7 yıldır aynı sorunları konuşuyoruz. TTK'nın işçi açığı 6 bin 500 kişiye çıktı. TTK'ya 6 bin 500 işçiyi alacağız. Zonguldak'ın yatırım teşvik derecesini enaz 4'e çıkartacağız. Çünkü Zonguldak'a yatırım gelmiyor. Sektörel teşvik vereceğiz ve derecesini arttıracağız. Zonguldak'ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. 30 Yıldır konuşulan Filyos projesi var. CHP iktidarında burayı 3 yılda bitireceğiz.

EREÄžLÄ°-DEVREK YOLU 1 YILDA BÄ°TECEK
Tersaneler çürümeye terk edilmiÅŸ. Biz tersanelere özel teÅŸvikler ve destekler vereceÄŸiz, üretime geçmelerini saÄŸlayacağız. Zonguldak'ın bitmeyen yolları var, aÅŸklara konu oldu. EreÄŸli-Devrek, EreÄŸli-Zonguldak yolu, Zonguldak-Ankara yolu bitmedi. Yılan hikayesine döndü, bu yolları 1 yılda bitireceÄŸiz. CHP iktidarında bunları yapacağız, inÅŸallah deÄŸil yapacağız. Çaycuma havalimanı iç ve dış hatlara açamadılar biz Çaycuma havalimanını en kısa zamanda iç ve dış hatlara açacağız. Fındık fiyatları bölgemiz için önemli. Fındıkçımız kan aÄŸlıyor. Pek çok kiÅŸi fındıkla geçimini saÄŸlıyor. AÄŸustos 2018'de CumhurbaÅŸkanı Muharrem Ä°nce iktidarda, taban fiyatı en az 15 lira olacak.”

YAVUZYILMAZ:
MİLLET İÇİN GELİYORUZ, EREĞLİ İÇİN GELİYORUZ, GENÇLER İÇİN,
KADINLAR İÇİN, EMEKLİLER İÇİN, GELECEK İÇİN GELİYORUZ

Partinin ikinci sıra adayı Deniz Yavuzyılmaz da 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini birinci ve ikinci Ä°nönü Savaşı’na 24 Haziran’da yapılacak seçimleri de Büyük Taarruz’a benzeterek ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Büyük Taarruz’u kazanacağız. 16 yıllık AKP iktidarının artık sonuna geldik. Hem tarihin içindeyiz hem tarihe ÅŸahitlik ediyoruz hem de bize verilen rolün hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu iktidarı deÄŸiÅŸtirmemiz gerekiyor. Siyasette de 24 saat esası geçerli yani 24 saat çalışırsak üç ayımız var. Hedef kitlemiz fanatik bir ÅŸekilde partiyi tutan mı? Hayır onlar deÄŸil, eÄŸer onlarla zamanımızı geçirirsek bir ay, üç ay deÄŸil beÅŸ yıl da yetmez. Hedef kitlemiz kararsızlar. Çevremizde gördüğümüz bütün kararsızları gerçekten Büyük Taarruz’un en ön saflarında mücadele eder gibi ama okÅŸayarak, ama elini tutarak, ama dokunarak, ama küçük küçük iyilikler yaparak kazanmak amacımız. ÖtekileÅŸtirerek, iterek de deÄŸil; çünkü mücadelemiz sadece 24 Haziran’dan ibaret de deÄŸil. Mücadelemiz iyi insan olmak, saÄŸlıklı insan olmak ve çaÄŸdaÅŸlaÅŸmayı sadece bir seçime deÄŸil önümüzdeki onlarca yıla yaymak.  Millet için geliyoruz, EreÄŸli için geliyoruz, gençler için, kadınlar için, emekliler için, gelecek için geliyoruz.”
Diğer adayların da konuşmalarını ardından, eller havaya kaldırılarak basına poz verildi.

 

CHP, ADAYLARINI TANITTI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo