Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çevre ödüllü “Ereğli” atıkları dönüştürüyor

Çevre ödüllü “EreÄŸli” atıkları dönüştürüyor

‘Elektrikli ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü, GeleceÄŸimizi Çöpe Atmayalım Projesi’ ile 176 belediye arasından Türkiye birinciliÄŸi ödülüne layık görülen Kdz. EreÄŸli Belediyesi Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürlüğü, ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, atık malzemelerin geri dönüştürülerek ekonomiye katkı saÄŸlandığı bildirildi.
Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, TÃœBÄ°SAD ile organize bir çalışma yaparak gerek çevre bilincini yaygınlaÅŸtırmak ve e-atıkları ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla çalıştıklarını belirtti. Batı Karadeniz Bölgesi’nin e-atık toplayan tek belediyesi olduklarını ifade eden Uysal, ilçedeki Belen Sanayi Sitesi giriÅŸinde bin 500 metrekarelik alanın, e-atık toplama merkezi olarak hizmete girdiÄŸini kaydetti.
Okullarda öğrencilerin ve çevreye duyarlı vatandaÅŸların topladığı 13 çeÅŸit e-atığı Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiÄŸi TÃœBÄ°SAD aracılığıyla gönderdiklerini hatırlatan Uysal, Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin 2015 yılından bu yana elektrikli ve elektronik atıkları ayrı ayrı toplamaya baÅŸladığını ifade etti.
Uysal, “bildiÄŸiniz gibi proje kapsamında e-atık getirme merkezi ile atık toplama noktaları oluÅŸturmuÅŸtuk. 2 yıldan bu yana vatandaÅŸların adreslerinden e-atıklarını alıyoruz. Okullarda verilen eÄŸitimler yanında e-atık toplama yarışmaları düzenleyerek proje üzerinde önemli çalışmalara imza atıyoruz. Ä°lçe halkımızı bu atıklar konusunda duyarlı olmaya ve belediyemizle iÅŸbirliÄŸi yapmaya davet ediyorum. Bu atıklar geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandırılıyor” diye konuÅŸtu.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin ise hasar görmüş, bozuk, kırık, tamir edilemez olarak görülen elektrikli ve elektronik cihaz ve aletlerin dönüştürüldüğünü anımsattı.
Öte yandan 2015 yılından bu yana 10 ton e-atığın geri dönüşüm tesisine gönderildiği öğrenildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo